Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

M Studio - Danse noirA sepsiszentgyörgyi M Studio Újvidéken és Szabadkán mutatja be a Barta Dóra rendezésében készült Danse noir c. előadását. Az előadást, bemutatója óta, első alkalommal játsszák külföldi színpadon.

A Danse noir a film noir műfaját idézi meg, a 40-es évek „fekete szériáját”, melynek középpontjában egy végzetes nőalak áll. Az előadás sok humorral és iróniával mutatja meg azokat az apró történeteket, melyek a férfi és nő „sötét” viszonyát kísérik végig, korokon átívelve, Ovidius és Hésziodosz mitologikus történeteit vetítve a ma emberi viszonyaira.

Barta Dóra nagy sikerrel játszott, a népszerű amerikai író, Bret Easton Ellis művei alapján létrehozott előadásának, a Lulunak folytatásaként létrejött Danse noir január 23-án az Újvidéki Színházban, január 24-én pedig Szabadkán, a Kosztolányi Dezső Színházban tektinthető meg.

A turné létrejöttét az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alap valamint a Bethlen Gábor Alap támogatják.

Az előadásról Nagy B. Sándor (https://www.3szek.ro/load/cikk/114450/no-ferfi_viszonyok_es_sok_szoveg_az_m_studio_bemutatoja) és Veres Nagy Tímea (http://columbofelesege.transindex.ro/alamerules-a-ferfihatalom-legmelyebb-retegeibe/) írt kritikát.

(Az M Studio közleménye)

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.