Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

A rest legényről – Cimborák BábszínházA Cimborák Bábszínház felújította A rest legényről című magyar népmese alapján készült bábjátékunkat!

A felújított előadást 2020. január 26-án, vasárnap 18 órától mutatják be a Cimborák Bábszínház stúdiótermében, 3 év fölötti nézőinknek ajánlják.

A 2016 júniusában bemutatott előadást, bár már 62 alkalommal játszódták, a Cimborák Bábszínház stúdiótermének felfüggesztett állapota miatt a sepsiszentgyörgyi közönség viszonylag kevésszer láthatta. Közel 6600 nézőhöz jutott el Rest Jankó története, számos településen láthatták a megyében, szórványtelepüléseken, a kolozsvári és a nagyváradi bábos fesztiválok közönsége, valamint Debrecenben és Felvidéken turné keretében. Az előadás 2017. októberében került le a bábszínház műsoráról, közvetlenül miután elnyerte a nagyváradi Fux Fesztivál látványdíját.

A rest legényről – Cimborák BábszínházAz előadás az asztali bábjátszás és az árnyjáték technikáját ötvözi, a sajátos képi világot Simó Enikő képzőművész tervezte, a hangulatok megteremtésében nagy szerepet játszik a Román Hunor által szerzett népies zene.

A felújított előadást 2020. január 26-án, vasárnap 18 órától mutatják be a Cimborák Bábszínház stúdiótermében, 3 év fölötti nézőinknek ajánlják.
Az előadást január 27-30. közötti időszakban, hétköznapokon 10 és 12 órától szervezett közönségnek játsszák.

Helyet foglalni a 0755-335400-as telefonszámon lehet, Csüdöm Eszternél. Jegyek válthatók a helyszínen az előadás előtt egy fél órával.


Az előadásról:
Hogyan lehet valaki teljes értékű tagja a társadalomnak, ha az ő létigazsága nem egyezik meg az elfogadott szabályokkal és elvárásokkal?!

Ez a mese, a másság elfogadásáról szól. Jankó a világ szemében rest, mégis egyetlen jó cselekedettel olyan tudás birtokába jut, amivel bármit megtehet. Ő mégsem él vissza ezzel a helyzettel, és ettől válik igazi mesehőssé.

Játsszák: Darvas Emőke, Nagy Lázár József, Páll Gecse Ákos, Sánta Yvette és Vincze Tímea
Báb-, díszlet- és jelmeztervező: Simó Enikő
Zene: Román Hunor
Külön köszönet László Károly művész úrnak!
Kellékes, öltöztető: Vizoli Mónika
Technikusok: Nagy Nándor Zoltán, Péter Előd, Szanday Csongor

A bábszínház fenntartója: Sepsiszentgyörgy Megyei Jogú Város Tanácsa

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.