Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Háromszék Táncegyüttes – A Banda | fotó: © Ürmösi Levente MihályA Háromszék Táncegyüttes 2020. február 5-én, 19 órai kezdettel játsza A banda című előadását, Könczei Árpád rendezésében.

 

 

 

 

A banda

Rendező-koreográfus: Könczei Árpád
Előadás kezdete: 2020. február 5., 19.00 óra
Helyszín: Sepsiszentgyörgy, Háromszék Táncstúdió

„Az 1970-es évek végétől a 90-es évek elejéig több alkalommal éltem át személyesen is mezőségi: palatkai, vajdakamarási, mezőkeszüi, visai esküvőket, lakodalmakat. Nemcsak a magyarpalatkai banda játéka, zenéjük ereje, lendülete volt az elragadó, hanem a násznép mulató energiája is. Azok az emberek szerettek mulatni, fáradhatatlanul sokat és jól táncoltak. A 21. századdal a hagyományos falusi lakodalmak is lassan eltűnnek, átalakulnak." (Könczei Árpád)

A banda c. előadás a népi kulturális örökséget értelmezi újra a színház eszközeivel, Könczei Árpád és Könczei Csongor forgatókönyvírók saját tapasztalataik alapján fogalmazzák újra a mezőségi lakodalmak emlékét. A sajátosan groteszk, a prűdeket meghökkentő, nyitottakat megnevettető, ízig-vérig táncszínház előadást 2013-ban mutatta be az együttes, a nagy sikerre való tekintettel pedig 2017-ben, most pedig 2019-ben újra műsorra tűzik a produkciót.

Az előadás létrejöttét a Bethlen Gábor Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.
A Háromszék Táncegyüttes hivatalos fenntartója Kovászna Megye Tanácsa.

Az előadásra jegyet vásárolni a Kulturális Szervezőirodában, illetve a www.biletmaster.ro oldalon lehet. Az iroda nyitvatartási rendje: hétfőtől csütörtökig 10-16 óra között, pénteken 11-13 óra között, valamint előadások előtt egy órával. Telefonszám: 0267-312104.

 

Táncház

2020. február 28., péntek  – Tamási Áron színház előcsarnoka
A táncház 22 órától kezdődik. A belépés ingyenes,
A házigazdák Ádám Julcsi és Melles Endre.
Muzsikál a Heveder zenekar és a Folker együttes.
Szervezők: Háromszék Táncegyüttes, Lajtha László Alapítvány, Kónya Ádám Művelődési Ház.

A sepsiszentgyörgyi táncházak megszervezését az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja a Csoóri Sándor Alapon keresztül.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.