Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Felújítjuk a Domb utcát és a 25-ös tömbházatSepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa január végén hagyta jóvá a Domb utca 25-ös tömbház beavatkozási munkálatainak engedélyeztetési dokumentációját, melyet a Fejlesztési Minisztériumhoz fognak küldeni engedélyeztetésre.

Januárban írták alá a kivitelezési szerződést a Domb utca felújítására, amelyre ebben az évben kerül sor.

Ami a 25-ös tömbház megerősítését illeti, a technikai szakfelmérés a szerkezet elemeinek olyan súlyos sürgősségi problémáira hívta fel a figyelmet, mint például a szétmállott betonszerkezet, korrodált vasazat, valamint repedések a lépcsőházban és a mennyezeten, mindezek veszélyeztetvén a lakosok biztonságát.

A 10 emeletes tömbházat kívülről erősítik meg és újítják fel, a munkálatok ideje alatt a lakosok nem kell elhagyják az épületet.

A szükséges munkálatok által növekedni fog az épület stabilitása és ellenálló képessége, amely nemcsak a lakók biztonságához és az energiatakarékossághoz fog hozzájárulni, hanem ahhoz is, hogy az épület még ellenállóbb legyen egy esetleges földrengés esetén.

A munkálatok során a lépcsőház, a falak és a mennyezet vakolatának felújítására, a repedések javítására is sor kerül. A tömbház körüli járdákat, a külső és belső illesztéseket is felújítják, ahol szükséges pedig megerősítik az épület szerkezetét és szigetelését a hőveszteségek csökkentése érdekében.

A technikai tervezés 4 hónapot, míg a kivitelezés 10 hónapot ölel fel.

(A Városimázs Iroda közleménye)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.