Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Székelyföldért megmozgatjuk Európát! Már csak negyed év van hátra abból az aláírásgyűjtési akcióból, melyet a nemzeti régiók védelmében indított a Székely Nemzeti Tanács. Célunk, hogy Európai Uniós eszközökkel segítsük elő, hogy Európa őshonos nemzeti közösségei, köztük a határon túli magyarok megőrizhessék sajátos identitásukat, mégpedig a saját szülőföldjükön. Hat évig pereskedtünk, hogy rendelkezésünkre álljon az az egy évnyi aláírásgyűjtési lehetőség, melyből már csak három hónap maradt hátra. Ezen idő alatt a szükséges számú aláírásoknak csak mintegy a 6%-át sikerült összegyűjtenünk (60.000 aláírást), ami jócskán elmarad a szükséges egymilliótól.

Megerősítve a nagyvilág magyar közösségeihez intézett korábbi felhívásainkat, kijelentjük ismét: a kezdeményezés sikere alapvetően a magyar társadalom tagjain múlik. E kezdeményezés értelmi szerzői és elindítói is mi vagyunk. Ha a székely-magyar közösség tagjai határozott, cselekvő akaratukkal nyomatékosítják a kezdeményezés sikere iránti elkötelezettségüket, akkor ugrásszerű növekedésnek fognak indulni az aláírásszámok. Ez pedig a velünk szimpatizáló nyugat-európai őshonos nemzeti közösségek nagyobb arányú bekapcsolódását is magával fogja hozni.

Ezt figyelembe véve, minden magyar honfitársunktól, aki Bajorországban él azt kérjük, hogy írják alá és népszerűsítsék a polgári kezdeményezésünket, mely elérhető a nemzetiregiok.eu oldalon keresztül. Kérjük, terjesszék ezt a felhívást szervezeteik tagságában és azon kívül is, mert a határon túli magyar közösségek megmaradása a tét. Az ügy sikeressége döntően azon múlik, hogy van-e még személyes áldozatvállalási készség – legalább egy aláírásra! – helyben vagy a nagyvilágban élő székelységben, magyarságban. Változatlanul bízva a bajorországi magyarokban, kívánom, hogy maradjanak meg a magyar nemzet egyik legerősebb emberi erőforrásának!

Marosvásárhely, 2020. feburár 6.

Izsák Balázs
a Székely Nemzeti Tanács elnöke

 

 A nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezést itt lehet aláírni
>> https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative <<

 

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.