Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Székelyföldért megmozgatjuk Európát! Már csak három hónap maradt az aláírásgyűjtésre adott évből, amikor a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezést sikeressé tehetjük. A cél, hogy uniós eszközökkel segítsük elő, hogy őshonos nemzeti közösségek, köztük a határon túli magyarok megőrizhessék identitásukat saját szülőföldjükön. Hatévi jogi küzdelem után megnyitottuk a lehetőséget, hogy egy részletesen kidolgozott elgondolás mögé felsorakoztassuk egymillió polgárát az Európai Uniónak. Eltelt kilenc hónap, ez alatt a támogatásoknak csak 6%-át sikerült összegyűjtenünk, ami a sikerhez szükséges egymilliónál lényegesen kevesebb.

Megerősítve korábbi nyilatkozatainkat ismét kijelentjük: a kezdeményezés sikere alapvetően a magyar társadalom tagjain múlik. Ezen belül is kiemelt szerep és felelősség jut a sajtó képviselőinek. Örömmel érzékeljük, hogy egyre több sajtóorgánum ad hírt az ügyünk fontosságáról és az aláírásgyűjtés tényéről, a továbbiakban viszont minden sajtóterméket arra szeretnénk ösztönözni, hogy kiemelten, és rendszeresen foglalkozzon e kérdéssel. Az eddigi aláírásgyűjtés tapasztalata, hogy a polgárokhoz nem jut el kellő mennyiségű információ a kezdeményezésről. Arra bíztatunk ezért valamennyi kárpát-medencei sajtóorgánumot, hogy vegyék át és terjesszék a közösségi média felületeinken megjelenő anyagainkat, illetve törekedjenek arra, hogy hetente többször készítsenek ezek alapján akár összefoglalót, akár önálló, saját tartalmat.

Tekintve, hogy a támogató aláírások túlnyomó részét elektronikus úton szeretnénk összegyűjteni, így a hatékonyság érdekében kiemelten fontos, hogy a sajtóorgánumok megosszák az aláírásgyűjtő honlapra mutató linket: https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative.

Az ügy sikeressége azon is múlik, hogy van-e kellő elhivatottság a közvélemény tájékoztatásáért felelős szereplőkben!

Marosvásárhely, 2020. február 7.

Izsák Balázs
a Székely Nemzeti Tanács elnöke

 

 A nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezést itt lehet aláírni
>> https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative <<

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.