Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Csaba forrás – fotó Vargyasi LeventeSepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a figyelmet, hogy jelen pillanatban a Honvéd-kútnál található három forrás, illetve a sorompó közelében található forrás vize sem iható.

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság által végzett mikrobiológiai laborvizsgálatok eredményei kimutatták, hogy a forrás vizének minősége nem megfelelő, fogyasztásának káros hatásai lehetnek az egészségre.

A hivatal alkalmazottai folyamatosan takarítják a források környékét, a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság pedig rendszeresen vizsgálni fogja a víz minőségét. A források tisztítása nem lehetséges emberi beavatkozás által, ugyanis ennek van egy természetes öntisztulási folyamata, ami időbe telik. A víz mindaddig nem fogyasztható, amíg a figyelmeztetés ki van függesztve.

Más forrásoknál végzett eredmények alapján a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság biztosít arról, hogy a város Előpatak felőli kijáratánál található Büdöskút mindkét forrásának vize iható.

(A Városimázs Iroda közleménye | fotó Vargyasi Levente)

 

 

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.