Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

A Csíki Kamarazenekar nagyzenekari koncertjeA 2019/2020-as leckehangverseny negyedik előadására február 21-én délelőtt 10 és 12 órától kerül sor a Tamási Áron Színházban, ahol a Csíki Kamarazenekartól hallhatják Sergei Prokofiev Péter és a farkas című művét. A narrátori szerepben a zenekar tagja, Adorján Csaba fogja végig kísérni a nézőket a zenemű történetén.

A Csíki Kamarazenekart 2001-ben alapították, kezdetben egyetemi diákokból álló vonós kamarazenekar volt. Annak ellenére, hogy ma már gyakran teljes létszámú szimfonikus zenekarként játszik, megtartotta a Csíki Kamarazenekar nevet, ezzel is utalva a kezdetekre. Adorján Csaba oszlopos tagja a zenekarnak, aki fontos szerepet tölt be a zenekar szakmai szervezésében is, ezúttal narrátorként járul hozzá Prokofiev szimfonikus meséjének előadásához.

A Péter és a farkas szimfonikus meséjét Prokofiev 1936-ban írta narrátorra és szimfonikus zenekarra. A gyermekeknek szánt zenemű a szórakoztatás mellett tanító jelleggel rendelkezik, amelynek különlegessége abban rejlik, hogy a történet szereplőit egy-egy hangszer jellemzi.


Ugyancsak február 21-én 19 órától kerül sor a Hangversenyévad következő előadására, ahol a nézőközönség a Brassói Szimfonikus Zenekar koncertjét élvezheti a Tamási Áron Színház nagytermében.

A Leckehangversenyre a belépő 6 lejbe kerül. A Hangversenyévadra bérletek is válthatóak, a teljes árú bérlet 130 lejbe, a kedvezményes pedig 70 lejbe kerül. A rendezvénysorozat koncertjeire jegyeket is lehet váltani, a teljes árú jegy 30 lejbe, a kedvezményes pedig 15 lejbe kerül. Jegyeket és bérleteket a Kulturális Szervezőirodában lehet kiváltani a Szabadság tér 1. szám alatt, hétfőtől csütörtökig, 9 és 16 óra, pénteken 9 és 13 óra között.

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

(A Városimázs Iroda közleménye)

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.