Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Bálna Béla, a Cimborák Bábszínház előadásaA Cimborák Bábszínház a Bálna Béla című előadását 4 év fölötti nézőinek szabad előadásként játssza 2020. március 5-én, csütörtökön 18 órától és március 7-én, szombaton 11 órától, a Cimborák Bábszínház stúdiótermében. Helyet foglalni a 0755-335400-as telefonszámon lehet, Csüdöm Eszternél. Jegyek válthatók a helyszínen az előadás előtt egy fél órával.

 

Az előadásról:

Egy történet a barátságról, a felelősségvállalásról és az egymásra figyelésről. A tengeren egy hajó, melynek kéttagú legénysége, egy kutya és egy macska mindennapjait megkeseríti egy behemót bálna, aki hatalmas testével szinte menetrendszerűen felborítja a törékeny hajót, ezáltal borsot törve és károkat okozva a két tengerjáró jó barátnak. Aztán egy nap, miközben a kikötőben pihen a hajó és legénysége, potyautasként színre lép egy kisegér, aki a problémákról értesülve úgy dönt, hogy „szembeszáll” a hatalmas bálnával. Kideríti a konfliktus okát és sikeresen megoldja a helyzetet. Most már nem két jó barát szeli együtt a tengereket, hanem kiegészülve a bálnával és a kisegérrel, négyen vágnak neki az új kalandoknak. Az előadást szeretettel ajánljuk minden 4 év fölötti gyermeknek, szüleinek és nagyszüleinek!


Kovács Ildikó Cini Samu és Bálna Béla szövegét átdolgozta Nagy Lázár József.

Játsszák: Darvas Emőke, Páll Gecse Ákos, Sánta Yvette, Vincze Tímea
Díszlet- és bábtervező: Balázs Gyöngyi
Zene: Filip Ignác, Filip Zsombor
Hangfelvétel: Varga Lóránt
Hangeffektek: Szanday Csongor
Kellékes, öltöztető: Kis Vizoli Mónika
Technikusok: Nagy Nándor Zoltán, Péter Előd, Szanday Csongor
Kivitelezők: Balázs Gyöngyi, Csüdöm Eszter, Kis Vizoli Mónika, Zayzon Ádám, László Attila (Jazz)
Asztalosok: Molnár Tibor, Péterffy Csaba
Lakatosok: Kovács Gábor, Kovács Lehel
Szabók: Antal Mónika, Balló Zsuzsa, Gyárfás Zsuzsa, Porzsolt Dénes
Rendező: Nagy Lázár József

A bábszínház fenntartója: Sepsiszentgyörgy Megyei Jogú Város Tanácsa

Kovács Ildikó (1927-2008): a romániai magyar bábművészet iskolateremtő személyisége. Stilizált népművészeti motívumokból, alapvető idomaira bontott térből alakította ki valóságsűrítő, fantáziagazdag látványtechnikáját ezáltal is asszociációs, értelmi részvételre ösztönözte nézőit.

Hite szerint „A bábszínházi előadásban a siker a bábunak szól, megteremtve „a paraván erkölcsöt”, ahol az alkotás, az alakítás az elsődleges, nem a magamutogatás. A bábunak van prioritása.”

Kovács Ildikó nemcsak rendezett, dramatizált, hanem saját szövegeket, bábdarabokat is írt, melyeket aztán saját rendezésében színpadra is vitt. Egyik ilyen darab a kevésbé ismert „Cini Samu kalandjai”.

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.