Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Zárva lesznek a kulturális intézmények és a szabadidős létesítményekElővigyázatossági intézkedésként, a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében 2020. március 11. és 22. között Sepsiszentgyörgyön bezárják a kulturális intézményeket, a sport és szabadidős létesítményeket, valamint a bölcsődéket, és óvatosságra intik az egyházakat is.

A Helyi Készenléti Bizottság által, március 11-én délelőtt hozott döntések a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében születtek.

Sepsiszentgyörgyön jelen pillanatban nincs COVID-19 vírussal fertőzött beteg, 20 személy pedig otthoni elkülönítésben tartozkódik, két hetes megfigyelés alatt.

A határozat értelmében bezárnak a városban működő kulturális intézmények, így a Tamási Áron Színház, Cimborák Bábszínház, M Studio, Andrei Mureșanu Színház, Háromszék Táncegyüttes, Kónya Ádám Művelődési Ház és a Művész Mozi is. Továbbá a Bod Péter Megyei Könyvtár, a Székely Nemzeti Múzeum, a Keleti Kárpátok Nemzeti Múzeuma, a Székelyföldi Vadászati Kiállítás, a Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér és a az Erdélyi Művészeti Központ is.

Ugyanakkor a Sepsi Rekreatív Rt. és a Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala által működtetett sport- és szabadidős létesítmények egy része sem lesz nyitva, ezek a következők: a városi uszoda, a sugásfürdői kezelőközpont és a Sugás Spa, a Sepsi Aréna melletti fedett műjégpálya.

A tanügyi intézményekben már szünetel az oktatás, így a városban működő bölcsődék sem fogadják a gyermekeket. A sürgősségi intézkedések között szerepel a Zathurecky Berta Idősek Otthonába való idegen személyek belépésének korlátozása és a nappali tevékenységek felfüggesztése.

Az Önkormányzat kérvényezte a kormánynál a kedvezményes adófizetés március 31-ei határidejének meghosszabbítását, annak érdekében, hogy a következő időszakba ne alakuljanak ki nagy sorok a Közpénzügyi Igazgatóságon. Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala az adóügyek távolsági intézését javasolja, a lakóknak lehetőségük van az online adófizetésre, illetve a nyilatkozatok elektronikus úton való elküldésére.

A Helyi Készenléti Bizottság továbbá felhívja az egyházi intézmények figyelmét, hogy korlátozzák a nagyobb csoportok belépését az általuk szervezett eseményekre.

A Helyi Készenléti Bizottság tagjai közül a március 11-i ülésen részt vettek Sepsiszentgyörgy polgármestere, alpolgármesterei, a városgondok, jegyző, a Városgazdálkodási Igazgatóság vezetője, továbbá a következő intézmények képviselői: Kovászna Megyei Tanfelügyelőség, Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgösségi Kórház, Multitrans Rt., Közüzemek Rt., Kovászna Megyei Építészeti Főfelügyelőség, Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, Distrigaz Sud Rețele Rt., Electrica Áramszolgáltatási Vállalat és a Kovászna Megyei Vízügyi Hivatal.

(A Városimázs Iroda közleménye)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.