Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Szigorító intézkedések az ügyfélfogadásbanSepsiszentgyörgy Önkormányzata további, az ügyfélfogadással kapcsolatos szigorító intézkedéseket vezetett be a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében. Az intézkedések mindaddig érvényben lesznek, amíg a járványveszély tart.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata kérést fogalmaz meg a lakószövetségek felé, amelynek értelmében a sepsiszentgyörgyi lakosok mostantól előzetes telefonos programállás alapján kérhetnek időpontot a közköltség kifizetésére. Az önkormányzat a munkaprogram meghosszabbítását is kérvényezi a lakótársulásoktól a torlódások elkerülése végett.

A korlátozó intézkedések idején, az esketéseken csak a pár, a tanuk, a szülők, testvérek, illetve gyerekek vehetnek részt. Ha van rá lehetőség, javasoljuk, hogy az esketési ceremóniát kinti térben szervezzék meg, a kinti esketések esetében a hivatal eltörli a fizetési kötelezettséget.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata vezetőségének fogadóórái telefonon zajlanak, a lakók telefonhívással jelenthetik be a problémáikat, kérjük csak a legsürgősebb esetekben tegyék ezt. A vezetőség vissza fog hívni minden személyt a válasszal. Antal Árpád-András polgármesterhez a 0267 311243-as telefonszámon, Sztakics Éva-Judit alpolgármesterhez a 0267 316365-ös telefonszámon, Tóth-Birtan Csaba alpolgármesterhez pedig a 0267 316901-es telefonszámon lehet jelentkezni.

A hivatal ügyfélfogadó irodájában kérjük szintén csak a legsürgősebb ügyeket intézzék, a helyiségbe csak annyi ember léphet be ahány kolléga van az irodában, a többiek kérjük kint várakozzanak.

Az önkormányzat már kérvényezte a kormánytól, hogy az adók kifizetése esetében hosszabbítsa meg a kedvezményes kifizetési március 31-i határidőt, ezért kérjük kerüljék a torlódást a Közpénzügyi Igazgatóságon.

A Személyi Nyilvántartó Osztály Anyakönyvi Részlegén az átiratosokat kizárólag a sürgős esetekre korlátozzák, azok tekintendők sürgős eseteknek, amelyek határideje március 31-ig lejár.

Március 13-án, pénteken 14 óráig Sepsiszentgyörgyön 2 személy van karanténban, 27 személy pedig lakhelyi elkülönítésben.

A koronavírus (COVID-19) terjedésének megelőzése érdekében tartsák be a következő intézkedéseket:

  • Azok a személyek, akik grippé vagy influenza tüneteit észlelik, maradjanak otthon.
  • Tüsszentéskor vagy köhögéskor használjanak egyszer használatos papírzsebkendőt, amelyet utána azonnal dobjanak a szemétbe.
  • Gyakran mossanak kezet legalább 20 másodpercig vízzel és szappannal és ne érintsék meg arcukat, szájukat vagy orrukat a kezeik fertőtlenítése nélkül.
  • Fertőtlenítsenek alkohol vagy klór alapú fertőtlenítőszerrel minden olyan felületet, amellyel gyakran érintkezésbe lépnek.
  • Csökkentsék a minimumra a fizikai kapcsolatot minden személlyel és tartsanak egy 1,5 méteres biztonsági távolságot más személyekkel való érintkezéskor.

(A Városimázs Iroda közleménye)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.