Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Bábszínházi Világna –  Cimborák Bábszínház – A rest legényrőlA rendkívüli élethelyzetre való tekintettel idén a Bábszínházi Világnapot online felületen ünnepeli a Cimborák Bábszínház.

Március 21-én, szombaton 18 órától a Cimborák Bábszínház facebook oldalán online közvetítik A rest legényről című magyar népmese alapján készült bábelőadást.

Az előadásról:  Hogyan lehet valaki teljes értékű tagja a társadalomnak, ha az ő létigazsága nem egyezik meg az elfogadott szabályokkal és elvárásokkal?!

Ez a mese, a másság elfogadásáról szól. Jankó a világ szemében rest, mégis egyetlen jó cselekedettel olyan tudás birtokába jut, amivel bármit megtehet. Ő mégsem él vissza ezzel a helyzettel, és ettől válik igazi mesehőssé. Az előadásban az asztali bábjátszás és az árnyjáték technikája ötvöződnek, a sajátos képi világ mellett, a hangulatok megteremtésében nagy szerepet játszik a népies zene. Az alkotók az előadást nagy szeretettel ajánlják minden 3 év fölötti nézőnek.

Játsszák: Darvas Emőke, Nagy Lázár József, Páll Gecse Ákos, Sánta Yvette és Vincze Tímea
Báb-, díszlet- és jelmeztervező: Simó Enikő
Zene: Román Hunor
Külön köszönet László Károly művész úrnak!
Kellékes, öltöztető: Vizoli Mónika
Technikusok: Nagy Nándor Zoltán, Péter Előd, Szanday Csongor

 

A Cimborák Bábszínház facebbok oldala itt érhető el:
https://www.facebook.com/Cimborak/

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.