Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Felfüggesztik az esketést és változik a halotti bizonyítványok kiállításának folyamataA koronavírus-járvány okozta helyzet miatt, április 1-től kezdődően a szükségállapot ideje alatt Sepsiszentgyörgyön nem köttetnek új házasságok és változik a halotti bizonyítványok kiállításának folyamata.

A Kovászna Megyei Személynyilvántartó Közszolgálat által közölt információk szerint, az eredeti halotti bizonyítványokat a szükségállapot lejárta után vehetik majd át a hozzátartozók. Április 1-től kezdődően egészen a szükségállapot végéig a dokumentumok kiállításának folyamata a következőképpen alakul: a halált megállapító orvos legtöbb három napon belül elektronikusan elküldi a Polgármesteri Hivatal Személyi Nyilvántartó Osztályának a szükséges orvosi papírokat és a személyi igazolvány másolatát, ebben az esetben nem lesz szükség a keresztlevélre és a házassági okiratra. Az Anyakönyvi Hivatal munkatársai visszaküldik elektronikusan az orvosnak az elhalálozási igazolást, az orvos juttatja ezt majd el a hozzátartozóknak, ugyanakkor tájékoztatja a családtagokat, hogy az eredeti halotti bizonyítványt a szükségállapot lejárta után legtöbb 30 napon belül lehet majd átvenni az Anyakönyvi Hivatalból.

Ugyanakkor Sepsiszentgyörgyön a szükségállapot idejére felfüggesztik az esketéseket, így nem lesz lehetőség házasságok köttetésére.

(A Városimázs Iroda közleménye)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.