Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Módosították Sepsiszentgyörgy összesített költségvetésétMódosították Sepsiszentgyörgy összesített költségvetését

Április 3-án, pénteken került sor a Helyi Tanács első virtuális tanácsülésére, amelyen 34 napirendi pontról szavaztak, köztük Sepsiszentgyörgy összesített költségvetésének módosításáról is – számolt be Antal Árpád-András polgármester április 6-i online sajtótájékoztatóján.

Antal Árpád-András Sepsiszentgyörgy polgármestere április 6-i virtuális sajtókonferencián mutatta be azokat a költségvetés módosításokat, melyeket az április 3-i szintén online térben tartott tanácsülés keretében fogadott el a Helyi Tanács.

Pénteken 14 órától került sor az első online tanácsülésre, melynek keretében 34 napirendi pontról döntött a Helyi Tanács. Az egyik legfontosabb pont a város összesített költségvetésének a módosításáról szólt.

A város költségvetését 4,3 millió lejjel egészítették ki, ebből 3,5 az Európai Regionális Fejlesztési Programban aláírt finanszírozási szerződések egy részét fedezi, melynek keretében szerepel a Csíki negyedi és szépmezői sportpálya kialakítása, a 7-es számú óvoda lebontása, az Orbán Balázs utcai óvoda új épületének megépítése, a Berde Áron Szakképző Líceum udvarának rendezése, óvoda és bölcsőde építése Szépmezőn, valamint az Állomás negyedi tó átalakítása és újra működésbe való helyezése. A beruházások megvalósítására el tudják indítani a közbeszerzési eljárásokat.

800 ezer lejjel egészítették ki a költségvetést, amely a karanténban lévő személyek költségeinek a finanszírozását fogja fedezni és további átcsoportosításokat is eszközöltek.

A Kónya Ádám Művelődési Ház költségvetését 1 millió 101 ezer lejjel, a Tamási Áron Színház költségvetését 487 520 lejjel, az Andrei Mureșanu Színház költségvetését pedig 168 910 lejjel csökkentették.

Továbbá nem valószínű, hogy megszervezik a Székely Vágtát, illetve a Dákok Éve tematikus év keretén belül a rendezvények egy része szintén elmarad, itt 550 ezer lejt csoportosítottak át más célokra.

700 ezer lejjel növelték az utcák javítására előirányzott alapot, 482 780 lejjel a köztisztasági munkálatokat fogják fedezni, 536 ezer lejjel módosul a szociális igazgatóság költségvetése, amit a járvány megelőzésére fordítanak, 2,8 millió lejt pedig a koronavírus megelőzésére irányoztak elő.

(A Városimázs Iroda közleménye)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.