Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Minden sepsiszentgyörgyi lakosnak kézfertőtlenítőt és maszkot ad az önkormányzatSepsiszentgyörgy Önkormányzata minden lakosnak egészségmegőrző csomagot állít össze annak érdekében, hogy megfékezze a koronavírus terjedését. Április 15-től kezdődően a hivatal a város mind a 20 051 háztartásába kézfertőtlenítő szereket, maszkokat, saját felelősségű nyilatkozatokat juttat el.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata minden sepsiszentgyörgyi, kilyéni, szotyori és szépmezői lakosnak 20 051 háztartásba juttat el a koronavírus terjedésének megfékezése céljából nélkülözhetetlen csomagokat.

A csomagok kézfertőtlenítőt, maszkokat, az időseket segítő élelmiszer- illetve gyógyszer szállítási programokról tájékoztató anyagokat, saját felelősségű nyilatkozatokat és ezekhez magyar nyelvű kitöltési útmutatót is tartalmaznak. Az önkormányzat arra kér mindenkit, hogy amennyiben nincsen szüksége a csomagra, adja át valaki másnak.

Annak függvényében, hogy hány személy él egy háztartásban, négy féle csomagot készített elő az önkormányzat. A csomag tartalma hozzávetőlegesen két hétre biztosít maszkot, fertőtlenítőszert és saját felelősségű nyilatkozatot egy személy számára, amennyiben az illető átlagban egy héten egyszer megy ki az utcára.

A csomagokat április 15-én, szerdán kezdték el osztani Szépmezőn, Kilyénben és Szotyorban, április 16-án, csütörtökön pedig a magánházaknál folytatják. A tömbházban lakó személyek esetében a csomagok kiosztása április 21-én, kedden kezdődik, ebben az esetben a lakóbizottsági elnököknek adják át a csomagokat, akik majd szétosztják ezeket a lakók között. A csomagokat a Közösségi Támogatási Igazgatóság és az önkormányzat azon munkatársai osztják ki, akiknek most a járvány miatt leszűkült a munkaköre.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.