Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Szenesek – A mesterségek házhoz jönnekKovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ 2020. április 16-án (csütörtökön) 20 órától az intézmény (Kovászna Megyei Művelődési Központ) Facebook oldalán vetíti Kinda István néprajzkutató és Vargyasi Levente fotográfus, filmes szakember Szenesek című néprajzi dokumentumfilmjét.

A többszörösen díjazott dokumentumfilm a Kovászna megyei Erdőfülétől nyolc kilométerre fekvő szénégetők telephelyére kalauzol el, azok nem szokványos munkáját és életterét mutatja be.

A részletgazdag kordokumentum célja ismertetni a termelői eljárásokat és eszközhasználatot, de a mesterek életmódján kívül mindennapjaikba is betekinthetünk. Így ismerjük meg tehát a Tófalvi családot, amelyben a családfő olyan értékrend és gondolkodásmód képviselője, amely – a sajátos életforma és nehéz körülmények ellenére - a becsületes munkával való megélhetés és túlélés modelljét támasztja alá.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.