Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Minden családorvosi rendelőnek koronavírus-gyorsteszteket adott Sepsiszentgyörgy ÖnkormányzataA családorvosi rendelők egyenként 25 darab koronavírus-gyorstesztet kapnak, ugyanakkor tesztelik a taxisokat és a lakóbizottságoknál dolgozó személyzetet Sepsiszentgyörgyön. Az Önkormányzat 5 575 darab koronavírus-gyorstesztet rendelt, ebből már megérkezett 1 575 darab.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata vérmintával működő koronavírus-gyorsteszteket, vásárolt helyi költségvetésből, hogy a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatósággal és a családorvosokkal közreműködve, minél több lakost tesztelhessenek le. A Polgármesteri Hivatal azokat a személyeket teszteli, akinek a tevékenységét az Önkormányzat szabályozza. Ugyanakkor 700 darab gyorstesztet adományba kapott a Polgármesteri Hivatal: 350 darabot a Combridge Kft., 350 darabot pedig KBS Sped Kft. részéről.

„Fontosnak tarjuk, hogy minél több személyt tudjunk tesztelni, hiszen így tisztább képet kapunk a járvány terjedésére vonatkozóan Sepsiszentgyörgyön. Köszönjük szépen az gyorsteszteket tartalmazó adományokat a helyi vállalkozóknak, Buksa Leventének és Csenteri Leventének.” - mondta Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

A Helyi Készenléti Bizottság szerdán hozott döntést arról, hogy azokat a személyeket is letesztelik, akik a mindennapi munkájuk során több ügyféllel érintkeznek, így a taxisokat és a lakóbizottságoknál dolgozó személyzetet, akiknél a közköltséget fizetik a lakók.

A lakóbizottságoknál dolgozó személyek tesztelésére április 23-án kerül sor a Polgármesteri Hivatal székhelyén, a taxisok esetében pedig április 23. és 29. között végzik el a teszteket a Sepsiszentgyörgyi Független Taxisok Szövetségének segítségével.

A koronavírus terjedésének megfékezése érdekében az Önkormányzat több intézmény számára is adományozott a COVID-19 vírus kimutatására szolgáló gyorsteszteket: 100 darabot a Kovászna Megyei Egészségügyi Igazgatóságnak, 50 darabot pedig a Kovászna Megyei Fogorvosi Kollégiumnak, azzal a céllal, hogy letesztelhessék azokat a pácienseket, akik sürgősségi esetekben veszik igénybe a fogászati rendelők szolgáltatásait.

 

Védőfelszerelést és fertőtlenítőszert kaptak a sepsiszentgyörgyi családorvosok

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és Kovászna Megye Tanácsa egészségügyi védőfelszerelést és fertőtlenítőszert adományozott a családorvosoknak. A városban működő 30 rendelő nagy része már átvette a csomagokat.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a különböző óvintézkedések mellett a családorvosokat is segíti, így egészségügyi védőfelszerelést és fertőtlenítőszereket adományozott a városban működő 30 családorvosi rendelőnek. A védőeszközök egy része a Magyarország kormányától érkezett adományból származik, a másik részét az Önkormányzat vásárolta meg. A védőfelszerelések viselése nemcsak az orvosnak nyújt biztonságot, hanem a páciensnek is.

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala összesen 9 150 darab védőmaszkot, 30 darab védősapkát, 30 darab pleximaszkot és védőszemüveget, továbbá 60 pár cipővédőt, szintén ennyi védőruhát, 1 500 pár egyszer használatos kesztyűt, 750 darab koronavírus-gyorstesztet, illetve 300 darab 250 ml-es kézfertőtlenítő gélt és 150 liter a felületek tisztítására szolgáló fertőtlenítőszert adományozott a családorvosoknak.

Kovászna Megye Tanácsa is hozzájárult a családorvosok megsegítéséhez, szintén védőfelszerelést és fertőtlenítőszert adományozva a megye minden családorvosának. Az intézmény által összeállított védőcsomag mindegyike 5 liter fertőtlenítőszert, 1 darab pleximaszkot, 50 darab egyszer használatos maszkot, 50 pár egyszer használatos kesztyűt, 20 darab védőköpenyr és 10 darab védőruhát tartalmaz. A Megyei Tanács munkatársai Sepsiszéken 53 adománycsomagot osztottak ki.

(A Városimázs Iroda közleménye)

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.