Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Tehenesek – online filmbemutatóA Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa 2020. április 30-án (csütörtökön) 20 órától az intézmény Facebook oldalán (www.facebook.com/cultcov.ro) vetíti Vargyasi Levente és T. Bányai Péter Tehenesek című dokumentumfilmjét. A népi mesterségeket bemutató filmsorozatunkban kivételt képező alkotás a Dunatáj és Variart gyártásában készült, főszereplői azonban hasonló problémákkal szembesülnek, mint a népi mesterek: hagyományos életformájuk, megélhetésük kerül veszélybe a „multik” megjelenése, terjeszkedése által.

Tehenesek – online filmbemutatóA film a háromszéki (erdélyi) szarvasmarhatartók helyzetét mutatja be 2015 és 2017 között. A sok esetben humort sem nélkülöző helyzetek az állatok hétköznapi ellátásától a szövetkezetek alakuló gyűlésein és a bukaresti tüntetéseken keresztül a mezőgazdasági miniszter irodájáig követik a tejesgazdák életének fordulatait. A film a sokszor kilátástalan gazdasági/politikai körülményekkel dacoló emberek vallomásain keresztül ragadja meg a gazdák jövőképét, életérzéseit.

Az alkotás a Magyar Média Mecenatura programjának támogatásával készült.

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.