Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Elkezdődött a gyalogos védőszigetek kialakítása - fotó Kristó-Gothárd HunorSepsiszentgyörgy Önkormányzatának Városgazdálkodási Igazgatósága nemrég védőszigetek kialakítását kezdte el a gyalogátjárók közelében.

Szeretnénk idéntől a gyalogátjárók előtt kis szigeteket létrehozni azért, hogy az autósok időben lássák a gyalogosokat és ezáltal is csökkentsük a balesetek számát, ezt a folyamatot elindítottuk, egyelőre műanyag korlátokkal jelöljük ki, de majd idővel ezek  zöld szigetek lesznek. A lényeg az, hogy ne tudjanak az autók közvetlenül az átjárók mellett parkolni és ezáltal eltakarni a gyalogost. Néhány parkolóhelyet fogunk ezzel veszíteni, de néhány emberéletet meg fogunk menteni.” – hangsúlyozta Antal Árpád polgármester. 

A védőszigetek több kisebb méretű oszlopból állnak, melyeket a gyalogátjárók közelében helyznek el és szerepük a biztonság növelése jobb láthatóságot biztosítva gyalogosoknak és járművezetőknek egyaránt.

Az oszlopok felszerelése már több helyen is elkezdődött, a munkálatok végén, első körben a következő utcák fognak gyalogos védőszigetekkel rendelkezni: Grigore Bălan tábornok út, Nicolae Iorga utca, 1918 december 1. utca, Gróf Mikó Imre utca / Szabadság utca, a Váradi József utca alsó része (a Gábor Áron utca és a Kossuth Lajos utca közötti szakasz), Bánki Donát utca / Kriza János utca.

(A Városimázs Iroda közleménye - fotó Kristó-Gothárd Hunor)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.