Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Kezdődnek a Design Bank építkezési munkálataiInnovációs és startup központ létesül a Román Nemzeti Bank volt sepsiszentgyörgyi székházában.

Nemrég fejeződött be a közbeszerzési eljárás és legkésőbb jövő héten adják ki a munkakezdési parancsot a Román Nemzeti Bank volt sepsiszentgyörgyi székházának a korszerűsítésére. Ez az épület fog teret adni a Design Bank projektnek, melynek köszönhetően a felújított székház új rendeltetést kap.

Egy olyan közösségi teret kívánunk létrehozni, ahol fiatalok, fiatalon gondolkodók és kreatív emberek alkotni, dolgozni és találkozni tudnak, amikor majd lehet. A Design Bank projekt az IT Plusz Klaszterrel való együttműködésből jött létre és az az elképzelés, hogy olyanok működtessék, akik értenek hozzá” – nyilatkozta Antal Árpád polgármester egy virtuális sajtókonferencián.

Legkésőbb jövő héten adják ki a munkakezdési parancsot, a kialakított teret pedig optimista forgatókönyv szerint jövő év végén adják majd át.

A munkálatok befejezési határideje a munkakezdési parancs kiadásától számítva 2 év, a projekt kivitelezésének összértéke pedig közel 6,3 millió lej.

A Design Bank az épület két szintjén fog elhelyezkedni, a földszinten és az első emeleten, ahol informális tereket alakítanak ki, ezek alkalmasak lesznek munkavégzésre, de kiadó irodákat is biztosítanak majd a szakmában érdekelt cégeknek. Továbbá konferenciatermek, kávézó és egyéb kreatív térrendezés segíti majd a fiatalok innovatív ötleteinek a megvalósítását.

A Román Nemzeti Bank volt sepsiszentgyörgyi székháza 6 évvel ezelőtt került át állami tulajdonból az önkormányzat tulajdonába. Az épület a projekt keretében teljesen újragondolták, a szocialista építészeti stílus utolsó relikviája a felújítás után a kortárs irányzatoknak megfelelő alakot ölt majd. 

(Városimázs Iroda közleménye)

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.