Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Többfunkciós térrel egészül ki Sepsiszentgyörgy FőtereHat hónap múlva befejezik Sepsiszentgyörgy Főterének térrendezését, a Kovászna Megye Tanácsa előtti részt multifunkcionális térré alakítják majd át. A közel 3 millió lej értékű beruházás munkakezdési parancsát jövő hét elején adják ki.

Lezárult a Főtér bővítési munkálatainak a közbeszerzése, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala jövő hét elején adja ki a munkakezdési parancsot.

Most már semmi jogi akadálya nincs annak, hogy a munkálatok elinduljanak, a közbeszerzésen jelentkező is volt, szerződést is tudunk kötni, építkezési engedélyt is tudunk kiadni és munkakezdési parancsot is. Az a célunk, hogy ez a kis tér integrálva legyen a park és az eddig elkészült Főtér képébe.” – hangsúlyozta Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

A munkálat áfa nélküli értéke 2 millió 74 ezer lej és hat hónap áll a kivitelező rendelkezésére a befejezésig.

Az eredeti elképzelésben az Erzsébet park bővítése szerepelt, a térrendezés a XIX. század hangulatát idézte volna meg olyan formában, ahogy az akkor el volt képzelve, ezt azonban jogi úton megakadályozták, ezért új tervet kellett készíteni.

A megyei tanács előtti teret, ahol télen korcsolyapálya, tavaly nyáron pedig valódi homokozó működött, hat hónap múlva egy lépcsős placcként kell elképzelni. A helyszínt úgy alakítják ki, hogy teret adhasson a nagyobb rendezvények színpadainak, de a téli nyitott korcsolyapálya is a helyszínen tudjon működni. Tavasztól őszig mozgatható bútorzatot helyeznek el, remélve, hogy minél többen belakják majd az árnyékot nyújtó kis teret.

(A Városimázs Iroda közleménye)

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.