Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Gyermeknap Másként 2020Online interaktív mesemondás, kézműves foglalkozás, színes rajzok kavalkádja, koncert, tánc és sportolási lehetőségek várják a gyerekeket és szüleiket a gyermeknap alkalmából Sepsiszentgyörgyön.

Az idei évben sajnos a koronavírus-járvány mindnyájunkat új helyzet, új kihívások elé állított. A személyes találkozások és beszélgetések helyét átvették az online felületek, a nagy rendezvények helyét átvették a szűk családi programok. Mivel a Gyermeknapok fő célja a gyerekek megmozgatása, a családok összetartása, családcentrikus programok szervezése, úgy döntöttünk idén is megszervezzük a mindenki által kedvelt és várt eseményt. Az előző évekhez képest kicsit másképp az online térben zajlanak a programok.

Június 1-jén a szervezők, a Gyermeknap alkalmából a Kónya Ádám Művelődési Ház hivatalos Facebook oldalán létrehozott Gyermeknapok Másként 2020 című eseményben, több tevékenységgel várnak kicsiket és nagyokat egyaránt. A gyermekek számos, színes programba kapcsolódhatnak be, ahol elkészíthetik a saját konyhájuk elemeit, rajzfilmeket nézhetnek, interaktív mesemondást hallhatnak, táncolhatnak és kedvükre énekelhetnek. A játékok mellett lesz élő közvetítéses koncert, ahol a gyermekek Gőgös Gúnár Gedeonnal ismerkedhetnek meg.

Az online térben zajló program 10 órától kezdődik. Online interaktív, alkotó és fejlesztő mesés foglalkozással találkozhatnak az érdeklődők Benkő Éva vezetésével. A Kreatű kézműves tevékenységekkel, zöldségek, gyümölcsök varrási technikáival várja a kicsiket.  Az Andrei Mureșeanu Színház és a Cimborák Bábszínház művészei mesemondással és online bábszínházzal színesítik a programot. Délután a Change Center funkcionális gyermektornával és a Veronaki együttes élő koncerttel készül. A Kónya Ádám Művelődési Ház hivatalos Facebook oldalát Csukás István mesehősei című gyermekrajzok kiállítása varázsolja színesebbé. A programot a Kincskeresők táncjátéka zárja.
       

Program

10.00 – Hangszerek párbaja: Zongora és ütős hangszerek bemutatása / Opera Comică pentru copii: 
10.30 – Rövid séta a Székelyföldi Vadászati Kiállításon és a Vadon Egyesület megyei rajzverseny eredményhirdetése 
11.00 – Benkő Éva: Online interaktív mesemondás 
11.20 – Mesevilág / Online mesemondás / Andrei Mureșeanu Színház
12.00 – Csukás István mesehősei - Online rajzkiállítás és eredményhirdetés 
13.30 – Tőkés Csaba Zsolt: Táncolj együtt a Kincskeresőkkel! / Online táncház és koreográfia válogatás 
14.00 – Kreatű Gyermekkonyha / Online kézműves foglalkozás
15.00 – A rest legényről / Online bábszínház / Cimborák Bábszínház
16.00 – Csipkerózsika / Online színház / Andrei Mureșeanu Színház
17.00 – Szőcs Enikő: Funkcionális edzés gyermekeknek játékosan / Change Center
18.00 – Veronaki: Gőgös Gúnár Gedeon / Élő online koncert 
19.00 – Könnyek tava / táncjáték a Szent Anna-tó legendája nyomán / Székely Mikó Kollégium Néptáncegyüttes

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.