Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Július 27-re halasztják a sepsiszentgyörgyi szunyogirtástMivel az elkövetkező napokra esőzést jeleznek, a sepsiszentgyörgyi szúnyogirtásra július 27-én, hétfőn kerül sor.

Figyelembe véve, hogy csütörtök este és a rá következő napokban esőzés várható Sepsiszentgyörgyön, a polgármesteri hivatala és a műveletet végző szakcég közös megegyezés alapján július 27-re halasztja az akciót.

A műveletre az eredeti feltételek érvényesek, a repülőből történő szúnyogirtásra 18-24 óra között kerül sor Sepsiszentgyörgy közigazgatási területén, szintén ebben az időszakban kerül sor a földi permetezésre is a parkokban és patakmedrekben.

A permetezés során CYMINA PLUS típusú vegyszert használnak, melynek Hipermetrin nevű hatóanyaga mérgező a méhekre. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata felhívja a méhtartó gazdák figyelmét, hogy ebben az időszakban ne engedjék ki méheiket.

A vegyszer megfelelő tanúsítvánnyal rendelkezik az Egészségügyi Minisztérium részéről és nem jelent veszélyt az emberi és állati egészségre.

A második permetezésre az első permetezéstől számított 10-14 napon belül kerül sor az időjárási körülményektől függően, az időpontről az önkormányzat értesíteni fogja a lakosságot.

(A Városimázs Iroda közleménye)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.