Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Sepsiszentgyörgyi terelőút A csütörtöki ülésen a Kormány elfogadta azokat a műszaki és gazdasági mutatókat, amelyek a sepsiszentgyörgyi terelőút építésére vonatkoznak.  A projekt értelmében a terelőút 11,5 km hosszú, a munkálatok összértéke 355 millió lej.

„Minden nap közelebb kerülünk egy újabb nagy álmunk, tervünk megvalósításához, amely egy fejlettebb és élhetőbb város kialakításához járul hozzá." - nyilatkozta Antal Árpád polgármester.

A következő lépés a kisajátítási procedúrák elkezdésére vonatkozó Kormányhatározat kiadása.

„Mi előkészítettük a szükséges dokumentációt, ami jelenleg Bukarestben van és mihamarabb továbbítják a Minisztérium felé. A Kormányhatározat elfogadása után kibocsátják a kisajátításra vonatkozó rendeletet, ezt követően pedig el lehet kezdeni az építési engedélyek beszerzését.” - számolt be a projekt lépéseiről Carmen Olariu, a Brassói Utak és Hidak Területi Igazgatóságának igazgatóhelyettese. 

A tervek szerint szeptemberig a kisajátításra vonatkozó Kormányhatározat elfogadásának is meg kell történnie és szintén ebben az évben elkezdődhetnek a kivitelezési munkálatok közbeszerzésének folyamatai.

„Ez a folyamat egy kissé összetettebb, de mi azt szeretnénk, hogy a jövő év elejére már meg legyenek kötve a munkálatok elkezdésére vonatkozó szerződések. Rengeteg segítséget kaptunk a helyi hatóságok részéről, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata nagy szerepet vállalt az engedélyek megszerzése során.” - sorolta Carmen Olariu.

A projekt európai uniós alapokból, a Nagy Infrastruktúra Operacionális Programon keresztül kerül finanszírozásra, a terelőút elkészülése a 2023-as év végére várható. A Brassói Utak és Hidak Területi Igazgatósága szerint sikerül majd tartani a határidőket.

Sepsiszentgyörgy terelőútja a DN12-es útból válik majd ki, Szotyor előtt, a nemzeti út jobb oldalán, folytatódva a DJ103B úttal való kereszteződésig, így biztosítva az eljutást Uzon felé, illetve tovább haladva a DN13E úttal való kereszteződésig, így biztosítva Kézdivásárhely, Kovászna és a Szépmezőn található Ipari Park irányába való eljutást. Végül a terelőút a DN12-es úthoz visszakanyarodva fejeződik be, Sepsiszentgyörgy Csíkszereda felőli kijáratánál, a Sepsi Aréna övezete után.

(Városimázs Iroda közleménye)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.