Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Szabadtéri filmvetítés - Fotó: Kristó-Gothárd HunorA Plugor Sándor Művészeti Líceum kertjében, a Kónya Ádám Művelődési Ház szomszédságában levő ’56-os Emlékparkban, a KultúrPark rendezvénysorozat keretében, augusztusban is folytatódnak a nagy népszerűségnek örvendő szabadtéri filmvetítések.

Júliusban, az utóbbi évek népszerű magyar és román játékfilmek vetítésein, összesen 550-en vettek részt. A kellemes nyári estéken igazi közösségi élményt tapasztalhattak meg az eseményre ellátogatók, sokan közülük ugyan már látták a filmeket, de újra megnézték őket az élményért, melynek a teljességéhez a Wunder-bár üdítő, ital és popcorn kínálata is hozzájárult.

Augusztusban európai sikerfilmekkel színesül a kínálat, kezdésnek a nagy sikerű Teljesen idegenek című olasz játékfilmet vetítik, melynek több más országban is elkészítették a helyi változatát, magyarországon a BÚÉK címmel készült alkotás az eredeti forgatókönyv alapján.

Vetítik többek között a Mindenki tudja című spanyol-francia-olasz koprodukcióban készült, több nemzetközi filmfesztiválon is díjazott alkotást, melyet olyan szakmailag elismert alkotók jegyeznek, mint az iráni Asghar Farhadi rendező, valamint Javier Bardem és Penélope Cruz színészházaspár.

És végre lesz egy filmbemutató is a Filmtett Egyesület forgalmazásában, a Seveled című magyar romantikus vígjátékot vetítik, melynek a parádés szereposztásában – Mészáros Béla, Tenki Réka, Básti Juli, Cserhalmi György, Bodrogi Gyula, Ónodi Ezszter, Pogány Judit mellett, Mátray László sepsiszentgyörgyi színművészt is láthatjuk.

A filmeket román felirattal vetítik.

A vetítések augusztusban 21.00 órától kezdődnek, jegyeket 10 illetve 5 lejes áron a Művész mozi jegypénztárában lehet váltani, hétfőn, szerdán és pénteken 12.00 és 20.00 óra, illetve kedden, csütörtökön és esőnap esetén 13.00 és 21.00 óra között.

A filmvetítéseken a részvétel a jelenleg érvényben levő egészségügy előírásoknak megfelelően történik: az udvarban belépéskor hőmérsékletet mérnek, a helyfoglalás a megfelelő távolságban kirakott székeken az érkezés sorrendjében, maszk viselete kötelező!

A szervezők fenntartják a műsorváltoztatás jogát!
Fotó: Kristó-Gothárd Hunor

Program:

 • Teljesen idegenek (2016, olasz, 97’)
  2020. augusztus 4., kedd - 21:00 h (esőnap: 08. 05.)
 • A viszkis (2017, magyar, 126’)
  2020. augusztus 6., csütörtök - 21:00 h (esőnap: 08. 07.)
 • Seveled (2019, magyar, 90’)
  2020. augusztus 11., kedd – 21:00 h (esőnap: 08. 12.)
 • Mindenki tudja (2018, spanyol-francia-olasz, 132’)
  2020. augusztus 13., csütörtök – 21:00 h (esőnap: 08. 15.)
0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.