Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

A Floating Cinema & Theater az árkosi Szentkereszty kastély kerjében2020. szeptember 4-én, pénteken rajtol egy új és merész kulturális projekt, gróf Elemér Jankovich-Bésán, az árkosi Szentkereszty kastély tulajdonosa és Popa Anna-Mária az „Andrei Mureșanu” Színház igazgatónőjének kezdeményezésében. A Floating Cinema & Theater rendezvénysorozat célja az árkosi Szentkereszty-kastélyt újra belevonni a kulturális körforgásba.

A projektben rész vesz az „Andrei Mureșanu” Színház, a Tamási Áron Színház, az M Studio Mozgásszínház, a Cimborák Bábszínház és az „Andrei Mureșanu” Színház állandó és hűséges partnere a Művész Mozi a Kónya Ádám Művelődési Házon keresztül.

A rendezvénysorozat programja:

Cimborák Bábszínház – A buták versenye 

  • Szeptember 4., péntek 17:00 óra (esőnap esetén szeptember 5., szombat, 11 óra)

Művész Mozi – Babyteeth – (ausztrál vígjáték, 2019), TIFF közönségdíjas film 

  • Szeptember 6., vasárnap, 21:00 óra (esőnap esetén szeptember 7., hétfő, 21 óra)

M Studio – PYRO

  • Szeptember 11., péntek , 21:00 (esőnap esetén szeptember 12., szombat, 21 óra)

Művész Mozi – Portré a lángoló fiatal lányról (Portrait de la jeune fille en feu - 2019)

  • Szeptember 13., vasárnap, 21:00 óra (esőnap esetén szeptember 14., hétfő, 21 óra)

„Andrei Mureșanu” Színház - Doi galbeni (Két krajcár)

  • Szeptember 18., péntek, 17:00 óra (esőnap esetén szeptember 19., szombat, 11 óra)

Művész Mozi - Alabama és Monroe (The Broken Circle Breakdown - 2012)

  • Szeptember 20., vasárnap, 21:00 óra (esőnap esetén szeptember 21., hétfő, 21 óra)

Tamási Áron Színház – TESZTOSZTERON koncert

  • Szeptember 26., szombat, 19:00 óra

Művész Mozi: Seveled (magyar filmvígjáték, 2019)

  • Szeptember 27., vasárnap, 21:00 (esőnap esetén szeptember 28., hétfő, 21 óra)

Minden előadásra és filmvetítésre, az aktuális járványügyi helyzetnek megfelelően korlátozott létszámban látogatható: 20 helyet biztosítunk a csónakokban, illetve további 30 ülőhelyet a tó partján. Egy csónak maximális terhelhetősége 160 kg és két férőhelyes. Abban az esetben, ha a nézők a csónakokba kérték a helyüket, és a helyszínen meggondolják magukat, ülőhelyet biztosítunk nekik a parton.

A tó mélysége 1,2 méter, tehát nem merül fel vízbefulladás veszélye. A hét éven aluli gyerekek a tó partján elhelyezett székekről követhetik az előadást. Kiskorúak csak felnőtt felügyelete mellett ülhetnek a csónakokba és kötelezően mentőmellényt kell viselniük.

Kérjük a nézőinket, hogy az eseményre kényelmes, meleg öltözetben érkezzenek, sportcipőben, hogy ne sértsék fel a felfújható csónakokat. Mivel a programok nagy rész este kezdődik, kérjük, megfelelően öltözzenek. Azok számára, akik megfeledkeznek erről, a szervezők takarókat biztosítanak, de ezek száma korlátozott.

Kiutazás tekintetében menetrendszeri járatok vannak Sepsiszentgyörgy és Árkos között, indulásuk a sepsiszentgyörgyi busz-pályaudvarról a közvetkező időpontokban: reggel 10:00 óra, délután 16:00 óra, illetve este 20:50, egy utazás ára 5 lej.

A jegyek megvásárolhatóak online a kulturális intézmények jegykiadó rendszerein keresztül.

A teljes program szabadtéri jellegű, legtöbb 50 fő részvételével, megtartva a másfél méternyi kötelező távolságot. Kérjük a nézőket, hogy az előadások alatt használjanak védőmaszkokat.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.