Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Retusált Erdély – Tájképek és képzettársítások csoportos kiállítás a Magmában2020. szeptember 17-én, csütörtökön 19 óra kezdettel a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben kerül sor a Retusált Erdély – Tájképek és képzettársítások csoportos kiállítás megnyitójára.

Résztvevő művészek: Garda Aladár, Anca Benera & Arnold Estefan, Fekete Zsolt, Elekes Károly, Kovács Lehel, Mircea Nicolae, Radu Băieș, Kisspál Szabolcs.

Kurátorok: Daniela Duca & Major-Kremer Virág.

A kiállítás 2020. október 25-ig látogatható, hétfő és ünnepnapok kivételével, naponta 11-19 óra között.

Visszafejthető-e az a folyamat, melynek során a tájkép eltörölte saját olvashatóságát?

A Retusált Erdély az erdélyi táj festői ábrázolása mögött meghúzódó ideálok, traumák és vágyak feltérképezésével tesz kísérletet kulturális örökség, hagyomány és történelmi narratívák újragondolására. A kiállítás kitér múlt és jelen folytonosságára, a táj reprezentációjának konstruált voltára, míg a „reflektív nosztalgia” kritikai és kreatív lehetőségeit vizsgálja. A bemutatott művészeti pozíciók a tájképfestészettől a természetművészeti akciókon át a performatív és konceptuális megközelítésekig sokfélék, mégis kirajzolódik egy közös vonatkoztatási rendszer, illetve abban a táj mint reprezentációs médium.


A járványhelyzetre való tekintettel a megnyitót a MAGMA Kiállítótér bejárata előtt tartják.

A kiállítóterekben csak korlátozott létszámban lehet tartózkodni, az egészségügyi előírások és a biztonságos távolság betartásával. A kisebb csoportokban való beléptetésből fakadó esetleges várakozásért türelmüket kérik.


A Román Kulturális Intézet kezdeményezésében létrejött projekt Berlinben 2019. júniusában, mely vándorkiállítás idén tavasszal Budapesten volt látható. Romániában a MAGMA után második helyszínként a brassói Transilvania Egyetem Multikulturális Központjában lesz bemutatva a kiállítás.

Szervezők: Román Kulturális Intézet, MAGMA Kortárs Közeg Egyesület, Székely Nemzeti Múzeum Partner: Kovászna Megye Tanácsa Támogatók: Collegium Hungaricum Berlin, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Communitas Alapítvány, NKA–Magyar Nemzeti Kulturális Alap

Bővebben a kiállításról: www.magmacm.ro

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.