Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

tamogatasi csomagok sepsiszentgyorgyi vallalkozoknakTámogatási csomagokra pályázhatnak a koronavírus okozta válságban érintett sepsiszentgyörgyi vállalkozások.

A kérelmek és az iratcsomók leadási határideje október 16-a.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata közösen a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával két De Minimis jellegű támogatási programot terjeszt elő a beruházások élénkítése érdekében a sepsiszentgyörgyi kis- és középvállalkozók részére.

A programok a koronavírus okozta gazdasági válságban érintett vállalkozásoknak és a szépmezői Ipari Parkba beruházó cégek részére biztosítanak támogatást. 

A járvány okozta gazdasági válságban egyrészt a meglévő munkahelyek megvédésére, másrészt a beruházások élénkítésére van szükség. Ezt a két fontos tényezőt vettük figyelembe a programok kidolgozása során. A kezdeményezésben Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának is fontos szerepe van, az erre elkülönített pénzösszeg igen jelentős, hiszen a 15 millió lejnyi támogatás összesen 40 millió lejnyi beruházást eredményez majd.”  – mondta Miklós Zoltán, a szépmezői Ipari Park vezetője.

A barát a bajban ismerszik meg

Jól tudjuk, hogy a helyi vállalkozások rendszeres adófizetők, ezért most rajtunk a sor, hogy ezekben a nehéz időkben segítsük őket, ezért is javasolta a polgármester úr a támogatási csomagok kidolgozását. Köztudott, hogy a gazdasági szféra nagymértékben hozzájárul a közintézmények fenntartásához, azáltal, hogy befizetik a helyi adókat és illetékeket. Jelenleg nincs róla tudomásom, hogy Sepsiszentgyörgyön kívül lenne hasonló kezdeményezés máshol az országban.” – nyilatkozta Édler András, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Az első támogatási csomag a koronavírus okozta gazdasági válságban érintett szállodákat, panziókat és közélelmezési egységeket (vendéglőket és bárokat) célozza meg. A támogatás maximális értéke 50 000 euró, a támogatás elnyeréséhez a vállalkozásoknak a megnyert összeggel egyenlő önrészt kell hozzátenniük és az előzetesen elköltött összegek kerülnek megtérítésre. 

A támogatás mértéke a szállodák és panziók esetében a szobaszámok, a vendéglők és bárok esetében a terület nagysága szerint alakul. A más tevékenységgel foglalkozó helyi vállalkozások esetében a támogatás értékét aszerint számolják ki, hogy hány alkalmazottat foglalkoztattak a 2019-es év végén. 

A támogatási csomag igényléséhez a kéréseket 2020. október 16-án, 14:30 óráig lehet letenni a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székhelyén (Olt utca 17. szám, Sepsiszentgyörgy).  Azokat a kéréseket, amelyeket a határidő lejárta után tesznek le, nem veszik figyelembe az elbírálás során. 

A második De Minimis jellegű támogatás a sepsiszentgyörgyi Ipari Parkba beruházó vállalkozásokat érinti. A támogatás mértéke legtöbb 100 000 euró és szintén önrészköteles, a megnyert összeg legalább háromszorosát kell önrészként hozzátenni.

A támogatási kérelmek leadási határideje 2020. december 18-a 14:30 óra, az iratcsomókat a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székhelyén (Olt utca 17. szám, Sepsiszentgyörgy) lehet letenni. 

További, részletes információk a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara honlapján találhatók: https://www.ccicv.ro/

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.