Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Új intézkedések Sepsiszentgyörgyön a koronavírus terjedésének megfékezése érdekébenKötelező a maszk viselése és online oktatásra térnek át a tanügyi intézmények.

Sepsiszentgyörgyön meghaladta a 3-at az ezer lakosra jutó igazolt koronavírusos fertőzések száma az elmúlt 14 napban, ezért holnaptól, 2020. október 20-tól két hétig új intézkedések lépnek érvénybe a város területén.

Ahogyan azt a két nyelven kiküldött RoAlert üzenetben is olvashatták a lakók, Sepsiszentgyörgyön meghaladta a 3 ezreléket a koronavírusos fertőzöttek aránya, ezért az érvényben lévő Kormányhatározat értelmében új intézkedéseket vezetett be a Megyei Készenléti Bizottság a város területén. 

A határozat értelmében Sepsiszentgyörgy területén kötelező a maszk viselése minden nyílt és zárt területen, továbbá az oktatási intézmények a 3-as számú, vörös forgatókönyv szerint, azaz teljes mértékben online működnek. Bezárnak a színházak, a mozik, a múzeumok, a játéktermek, a sport- és fitnesz termek, az éttermek és a kávézók belső terei, tilos előadások és koncertek szervezése.

Az intézkedések holnaptól kezdődően két hétig, azaz november 3-ig lesznek érvényben.

Arra kértem a hatóságokat, hogy az első napokban ne büntessenek, hanem elsősorban tájékoztassák a lakosságot. Az tény, hogy még valamennyi ideig ez a vírus közöttünk marad és meg kell találni a módját annak, hogy együtt éljünk vele. Első körben azonban az a cél, hogy két hét után a számok 3 ezrelék alá csökkenjenek. Legfontosabb, hogy vigyazzunk magunkra és egymásra!” - nyilatkozta Antal Árpád András polgármester.

A Megyei Készenléti Bizottság határozata ITT olvasható.

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.