Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Befejezett jövő #1 - csoportos kiállítás a Magma kiállítótérbenAz kolozsvári Ecsetgyár és a sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér 2020. november 13-án, online tárlatvezetéssel nyitja meg a Befejezett jövő #1 / Viitor Anterior #1 / Future Perfect #1 című projektjét. A romániai képzőművészet fiatal, feltörekvő alkotóinak szentelt kiállítássorozat első mozzanatára az Ecsetgyár Facebook-oldalán kerül sor.

Résztvevő művészek: But Mircea, Farcaș David, Filipov Camilia, Ghegu Lucia, Giurgiu Adela, Popăilă Lucian, Sisea Ioana, Stoie Paul
Kurátorok: Mureșan Ciprian és Savu Șerban

Nyolc elismert és általunk felkért művésszel együtt elköteleződünk arra, hogy a generációk közötti párbeszédnek nyissunk teret. A kiállításnak négy nomád stációja van, ezekből a sepsiszentgyörgyi MAGMA kiállítótere az első. Minden válsághelyzet a színpad feltörekvő rétegét érinti leginkább, és ez ma is így van.
A fiatal művészek gyakran arra kényszerülnek, hogy saját maguk rajzolják ki azoknak a struktúráknak a körvonalait, amelyek segítségével elkezdhetik majd alkotói tevékenységüket és megtalálhatják egyéni hangjukat.

A helyi színpad – ha azt színpadnak nevezhetjük – nem tartozik a legnyitottabbak és/vagy a legbarátságosabbak közé, így minden, ami új, kockázatos. A fiatal művészek számára rendkívül kevés a lehetőség. ” – véli Iepure-Gorski Mihai, az Ecsetgyár képzőművészeti programjának társkurátora.

Ciprian Mureșan és Șerban Savu egy már elismert művészgeneráció tagjai, a projekt aktív szereplői. Ebben olyan szerepkörre vállalkoznak, amely visszahelyezi őket a tétekkel és a helyi közösséggel való „találkozás” logikájába: az ő feladatuk a fiatal művészek kiválasztása és (ezen túlmenően) az új generációval való párbeszéd kialakítása, ők a kiállítás kurátorai is.

Mircea But, David Farcaș, Camilia Filipov, Lucia Ghegu, Adela Giurgiu, Lucian Popăilă, Ioana Sisea és Paul Stoie alkotásai két hónapig találnak otthonra a sepsiszentgyörgyi MAGMA terében – látni, felfedezni, megérteni kívánóknak ajánljuk.

A kiállítás megnyitóján Ciprian Mureșan és a Șerban Savu kurátorok online ismertetik a tárlatot. Az esemény november 13-án, 19:00 órakor látható az Ecsetgyár Facebook-oldalán.

A tárlat helyszíne a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér (Szabadság tér 2. szám, Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye, Románia).

A koronavírus okozta járványhelyzet miatt a kiállítás fizikai látogatása nem lehetséges, új rendeletek érvénybe lépéséig a teljes kiállítást online lehet megtekinteni, az Ecsetgyár Instagram-oldalán.

Szervezők: Ecsetgyár Egyesület és a MAGMA Kortárs Közeg Egyesület.
Partnerek: Székely Nemzeti Múzeum, Kovászna Megye Tanácsa
Támogatók: Román Nemzeti Kultuárlis Alap, Kolozsvár Helyi Tanácsa és Polgármesteri Hivatala, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Communitas Alapítvány, NKA - Magyar Nemzeti Kulturális Alap.

A kiállítás a Living the Future – a művészeti alkotás támogatásának lehetőségei válságos időkben c. program része.

A program társtámogatója a Román Nemzeti Kulturális Alap. A program nem tükrözi szükségszerűen a Román Nemzeti Kulturális Alap hivatalos álláspontját. Az RNKA (AFCN) nem vállal felelősséget a projekt tartalmáért vagy a projekt eredményeinek felhasználásáért. Ezek kizárólag a kedvezményezettet terhelik.
A projekt Kolozsvár Helyi Tanácsának és Polgármesteri Hivatalának támogatásával jött létre.

További információk:

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.