Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

A nagycsaládos kártyával rendelkezők igényelhetik a számítástechnikai eszközök vásárlásának támogatásátSepsiszentgyörgy Önkormányzata a nagycsaládos kártyával rendelkező gyermekek online tanulásához szükséges személyi és asztali számítógépek, tabletek vásárlását támogatja 

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata bővíti a Nagycsaládos programját, melynek keretében idéntől hordozható és asztali számítógépek, valamint tabletek vásárlásával támogatja a gyerekek online tanulását. 

A legkeveseb három gyermekkel és nagycsaládos kártyával rendelkező családok az iskolai online oktatásban résztvevő gyermekek részére igényelhetik a fejenként 1500 lejes támogatást, melyet az eszköz megvásárlása után térít meg az önkormányzat. Az 1500 lej értéket meghaladó vásárlásnál a különbözetet a család finanszírozza. A kedvezmény nem összevonható egy család több gyermeke esetében, tehát ha három támogatást igényelnek három eszközt szükséges vásárolni.

A támogatás november 24-től igényelhető, a kéréseket folyamatosan le lehet adni, ehhez pedig egy kitöltött formanyomtatványt (letölthető INNEN) és az egyik szülő nevét és személyi számát tartalmazó kifizetési bizonylatot szükséges benyújtani Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató irodájába. A kifizetési bizonylat nem lehet korábbi, mint november 24-e. 

A polgármesteri hivatal mindeddig 173 családnak összesen 776 kártyát állított ki, a Nagycsaládos programba való jelentkezésről ITT olvashatnak bővebben.

A Nagycsaládos program célja, hogy a többgyermekes családok Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának alárendeltségébe tartozó intézmények szolgáltatásaihoz kedvezményesen jussanak hozzá, ezáltal is népszerűsítve az egészséges életmódot, a kultúrát, hosszú távon növelve az életminőséget. Ennek értelmében a legkevesebb háromgyermekes családok ingyen parkolhatnak, illetve a sugásfürdői, sepsiszentgyörgyi szabadidős létesítményekbe, kulturális intézményekbe és azok rendezvényeire pedig kedvezményesen vásárolhatnak bérletet.

(A Városimázs Iroda közleménye)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.