Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Advent, Sepsiszentgyörgy, 2019.Az óriás adventi koszorúkat az idén is felállítja az Önkormányzat.

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében hozott kötelező intézkedések értelmében, idén nem kerül sor az adventi ünnepségre és az első adventi gyertya közös meggyújtására Sepsiszentgyörgyön. Az óriás koszorúkat idén is felállítja az Önkormányzat és akárcsak az előző években, az ünnepvárás mind a négy vasárnapján meggyújtanak egy gyertyát.

Sepsiszentgyörgyön hagyománya van a karácsonyra való készülődésnek, amely az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával veszi kezdetét. Idén tizenegyedik alkalommal áll majd óriási adventi koszorú a város Főterén. Az első gyertya meggyújtására minden évben ünnepi műsor keretében kerül sor, az esemény azonban az idei évben elmarad.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata videóüzenet formájában közvetíti majd a lakóknak az ünnepváró gondolatokat az intézmény hivatalos Facebook oldalán advent minden vasárnapján.

Az Állomás negyedi körforgalomhoz idén is kerül koszorú, a dekoráció mindkét helyszínen a tavalyihoz hasonlóan, a fehér város tematikája köré épül. A koszorúkat minden évben a városi kertészet munkatársai fonják és állítják fel, a díszek pedig helyi alkotók munkái, a fehér város tematikáját Bagoly Zsuzsi álmodta meg, kivitelezte Borbáth István, a MultiNr munkatársa.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata az előző évekhez hasonlóan, a Főtéren és az Erzsébet parkban további ünnepváró meglepetéssel is készül.

(A Városimázs Iroda közleménye / A borítókép 2019-ben, Advent első vasárnapján készült) 

 

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.