Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Köztéri fotókiállítás nyílik Ádám Gyula előadásfelvételeibőlFotókiállítás nyílik Sepsiszentgyörgyön, a Tamási Áron Színház előtti sétányon. A táncegyüttes fennállásának 30. évfordulója alkalmából megtartott rendezvénysorozat záróakkordja ez a tárlat, amelynek keretében Ádám Gyula csíkszeredai fotóművész előadásfelvételeivel emlékezünk az elmúlt évek legszebb pillanataira.

A kiállítás megnyitójára 2020. december 17-én, csütörtökön 15.30 órától kerül sor, az eseményt élőben lehet majd követni a Háromszék Táncegyüttes Facebook oldalán: www.facebook.com/haromszek

A tárlatot 2021. január 7-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Ádám Gyula munkásságát a gyűjtési és dokumentálási vágy / láz köti egybe. Az a szorgalmas és fáradhatatlan munka, amellyel a hétköznapokat dokumentálja a történelmi időtávlatból nyernek majd igazán jelentőséget.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével, Magyar Művészetért Díjjal, Csíkszereda város Pro Urbe-díjával és számos egyéb szakmai elismeréssel kitüntetett fotográfus 2016 óta követi lencséjével a Háromszék Táncegyüttes előadásait.

A fotográfus különös érzékenységgel varázsol a színpadi jelenidőből örökkévalót. Lencséjén keresztül az itt és most pillanatában megtörténő táncmozdulat, gesztus, színpadi találkozás szakrálissá lényegül át, a színházi másodperctöredék pedig időtlenné tágul. A kiállítás az elmúlt öt év előadásaiból összeállított hangulatkollázs.

 A Háromszék Táncegyüttes hivatalos fenntartója Kovászna Megye Tanácsa.

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.