Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Háromszék Táncegyüttes - TáncsétányIvácson László rendezésében készült társulatunk legújabb előadása. A Táncsétány című produkciót januárban a következő időpontokon és helyszíneken tekinthetik meg:

  • január 20., 19:00 óra – Sepsiszentgyörgy, Háromszék Táncstúdió
  • január 21., 19:00 óra – Kézdivásárhely, Vigadó Művelődési Ház
  • január 22., 19:00 óra – Kézdivásárhely, Vigadó Művelődési Ház
  • január 25., 19.00 óra – Barót, Városi Művelődési Ház
  • január 26., 19.00 óra – Barót, Városi Művelődési Ház
  • január 27., 19.00 óra – Sepsiszentgyörgy, Háromszék Táncstúdió

Táncsétány

A séta alatt nyugodtan szemlélődünk. Könnyedén fordulunk tekintetünkkel előre és hátra is, ráérünk elidőzni a mögöttünk megtett út állomásain. Vannak fényesen kirajzolódó képek, melyekhez tiszta érzések kötődnek, és vannak árnyékosabb, kontúr nélküliek, foltosak, melyekhez a bizonytalanság társul. Mint az emlékezés mezőjében tett belső út, olyan ez a séta. Nem a sietés, nem az igyekezés, hanem a figyelés jellemzi. Hol jártunk eddig? Mit tapasztaltunk? Milyen élményeket gyűjtöttünk? És miért jártunk ott? Innen meg hová indulunk?

A Háromszék Táncegyüttes harmincéves. A Táncsétány munkacímet viselő előadással az évfordulós évadban ünnepelni és felidézni kíván. Az egyfajta útfeltáró, korábbi előadások koreográfiáit feldolgozó előadás, nemcsak emléket állít és felsorol, hanem reflektál, viszonyul a korábbiak által megfogalmazottakra, illetve és ezáltal az együttes jelenéről is vall. Arról, hogy miként viszonyulunk, viszonyulhatunk a ma életérzésével a folklórhoz, a kortárs formákhoz vagy kihívásokhoz. Megkerülhetetlenül olyan egyetemes témákat is érint, mint az idő, a hit, a férfi és nő életszerepei, az emlékezés, az értékek, és a hagyomány. A koreográfiák saját tematikájukkal képviselnek ugyan egy rendszert, amely felfűzhető arra a narratív sorra, ami a gyökerek, tékozlás, megtagadás, felismerés.

Ami a koreográfiákat és jeleneteket összekötő intermezzókra vonatkozik, az a szabad asszociációi terület, a jelen életérzés megnyilvánulásának, a reflektálásnak a mezője.

Az idő három módon szimbolizálható díszletben, színpadképben: tekerőlant, rokka, és filmszalagszerű felfele ívelő sáv. Ehhez különböző játékok, jelenetek szervesíthetőek, amelyek vagy folytatnak egy koreográfiai motívumot, témát, vagy bevezetnek egy újat.

Jelmez: Furik Rita
Szakmai tanácsadó: Prezsmer Boglárka
Koreográfusok: Orza Calin, Melles Endre, Furik Rita, Tekeres Gizella
Táncoktatók: Péter László, Tekeres Gizella, Melles Endre
Zene: Fazakas Levente
Rendező-koreográfus: Ivácson László

Tánckar: Ádám Júlia, Bakos Ernő, Gaburi Barbara, Gere Csaba, Gidró Roland, Hoffman Anna, Kiss Adorján, Koncz Attila, Lukács Réka, Márton Csaba, Melles Endre, Oláh Ágota, Pável Hunor-Mihály, Podholiczky Rebeka-Ráhel, Portik-Cseres Norbert, Székely Edina Emőke, Szvinyuk Sándor, Ürmösi-Incze Mária-Terézia,Virág Imola

Hang: Kelemen István, Vajda Attila
Fény: Bedőházi Alpár
Színpadi és műszaki munkatársak: Fegyver Botond, Maksai Gábor
Öltöztetők: Kis Gabriella, Para Kinga
Ügyelő: Kékesi-Keresztes Gergő
Tánckarvezetők: Tekeres Gizella, Melles Endre
Zenekarvezető: Fazakas Levente
Művészeti vezető: Ivácson László
Aligazgató: Koszta Árpád
Igazgató: Deák Gyula Levente

A sepsiszentgyörgyi előadásokra jegyet vásárolni a Központi Jegyirodában lehet. Az iroda nyitvatartási rendje: hétfőtől csütörtökig 10-16 óra, valamint pénteken 11-13 óra között. Telefonszám: 0267-312104.

  • Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy a kötelező távolság betartása miatt a helyek száma korlátozott!
  • A nézők beengedése a járványügyi protokoll betartása végett fél órával a kezdés előtt történik.
  • Mindannyiunk egészségének megőrzése érdekében szíveskedjenek betartani a járványügyi előírásokat, így a szájmaszk viselését.
  • 37,3 Celsius-fok fölötti testhőmérséklettel rendelkező nézőinket nem áll módunkban beengedni a nézőtérre.

A Háromszék Táncegyüttes hivatalos fenntartója Kovászna Megye Tanácsa.
Táncsétány c. új előadásunk létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

(A Háromszék Táncegyüttes közleménye)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.