Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Civil Licit - 2021- Háromszéki Közösségi Alapítvány2021. március 18-án, csütörtökön 18:00 és 20:00 óra között kerül sor a Háromszéki Közösségi Alapítvány által szervezett Civil Licit idei, ezúttal online, kiadására.

Az eseményre a crowdcast.io online platformon kerül sor, így lehetőség van arra, hogy az adományozok bármelyik földrészről csatlakozzanak, és akár minimum 50 lejjel (a modul valutás tranzakciókat is elfogad) hozzájáruljanak egy-egy projekt megvalósulásához.

 

A rendezvény célja a civil szféra és a vállalkozói kör kapcsolatának erősítése, új forráslehetőségek megteremtése a civil szervezetek számára, a vállalkozók szempontjából a felelősségérzet növelése a közösségi értékek iránt.

Az idei Civil Liciten az alábbi projekteket lehet támogatni:

Napkapu - erdő a város szélén projekt

Szentgyörgy határában, kéthektáros területen erdő születik. Civilek dolgoznak vele, idén tavasszal elültettek 5 000 facsemetét, és most a következő ötezer csemetére gyűjtenek. Ennek költsége 5 000 lej. A projektet a Háromszéki Közösségi Alapítvány iránytja, a Balassi Kulturális Intézet sepsiszentgyörgyi központja, Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal és a Tega közreműködésével.

Bővebben a Napkapu projektről: https://www.napkapu.info/hu/

Tanulunk egymástól! - intergenerációs projekt a csernátoni Gyermek és Családsegítő Központban

Az idős ember legnagyobb bánata a magány. A szülők nélkül nevelkedő gyermekeké pedig a szülői szeretet hiánya. Ezért hát, hozzuk össze az időset a fiatallal, és nézzük meg, milyen csodálatos eredmény születik: béke és harmónia, öröm és elégedettség a szívekben. Az idős hasznosnak érzi magát, a gyermek érzi a “nagyszülő” közelségét és törődését, és rácsodálkoznak, mennyi mindent tanulhatnak egymástól.

A projekt célja tíz idős bevonása a délutáni foglalkozásokba, önkéntes alapon. Ez feltételez programköltségeket, közös kirándulás és ellátási költségeket, öt hónapon keresztül. Havi ezer lejes költségekkel számolunk, összesen tehát 5 000 lej.

A program működtetője: Diakónia Keresztény Alapítvány

Az élet iskolája - iskolán kívüli tevékenységek baróti kisiskolásoknak

Tizenöt nulladik osztályos kisdiák délutáni foglalkozásának megszervezése, biztonságos körülmények között. Pedagógus által vezetett tevékenységekben vesznek részt, amely tartalmaz: környezetre nevelést, kézműves foglalkozásokat, helyismeretet, közösségi ismereteket, egyben szakmai segítséget a házi feladatok elvégzésében. Elsősorban (de nem csak) hátrányos helyzetű kisgyermekek vesznek részt a programban. A délutáni oktatás megszervezésének legnagyobb költségét az irányító pedagógus öt havi tiszteletdíja jelenti, amely 5 250 lej.

A programvezető a Kovászna Megyei Vöröskereszt, a program támogatásával több évtizedes civil szervezeti tevékenység indul újra Baróton, amely forráshiány miatt egy éve szünetel.


A Civil Licit a Háromszéki Közösségi Alapítvány által szervezett adománygyűjtő esemény, amelyen az aukció módszerét alkalmazva gyűjt közösségi programokra.

A Civil Licit több, mint adománygyűjtés – kapcsolat, tájékozódás, bekapcsolódás. Mindazoknak, akiknek számít a közösség, a jövő, és a jó irányú változás részese kívánnak lenni.

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.