Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Tamási Áron Színház – Amikor telihold ragyog a turkáló felettA sepsiszentgyörgyi járványhelyzet szerencsés alakulása folytán a Tamási Áron Színház társulata is újra játszhat a közönség előtt. Május 7-én, pénteken este a Plugor Sándor Művészeti Líceum kórusainak és zenekarainak hangversenyén ülhettek hosszú idő után először nézők a nagyteremben, ezután pedig az Amikor telihold ragyog a turkáló felett és a Pam param című előadásokra, valamint a Műsor című színházi beszélgetéssorozat újabb epizódjainak vetítéseire is várja a közönséget a színház.


Tamási Áron Színház - MűsorMiután vasárnap és hétfő este a kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum színpadán mutatta be társulatunk az Aritmia.doc című, kortárs erdélyi költők versei alapján készült előadást, május 14-én, pénteken este 7 órától a Műsor ötödik részét vetítjük az érdeklődőknek a nagyteremben. Ebben a részben Fekete Mária, Kovács Kati és Kolcsár József színművészekkel ismerkedhetnek meg közelebbről a nézők, műsorvezető pedig Pál Ferenczi Gyöngyi. A hatodik Műsort május 27-én, csütörtökön ugyancsak 19 órától vetítjük a nagyteremben, melynek házigazdája Kolcsár József, vendégei pedig P. Magyarosi Imola, Szakács László és Erdei Gábor. Amint már megszokhatták, a meghívott színészek szakmai- és magánéletébe is igyekszik betekintést nyújtani a Műsor; mindig Nemes Levente színművész gondolatai indítják a beszélgetéseket, és mindenki kipróbálja a Torpedó nevű játékot is, mely által szintén sok mindent megtudhatunk róluk. A beszélgetéseknek fontos szereplője a zene is, amit színészkollégák és meghívott zenészek szolgáltatnak.

Tamási Áron Színház – Amikor telihold ragyog a turkáló felettMájus 18-án és 19-én, kedden és szerdán este hét órától a nagyteremben, színpadára épített nézőtérről láthatják az érdeklődők az Amikor telihold ragyog a turkáló felett című Radu Afrim által írt és rendezett előadást. A neves rendező színházi világa folyamatos határátlépéseket ígér. Jellegzetes stílusát mágikus realizmusnak nevezi a szakma, ahol a leghétköznapibb emberek is csodákat rejtenek magukban. Afrimnál a generációs átkokat, a kisvárosi banalitást átitatja valami olyan sajátos poézis, amit csak a hétköznapok egymásutániságában lehet felfedezni. Golyó turkálójában az idő egy helyben áll. A madarak a rádióban laknak, a ruhák életre kelnek, és a ruhák régi tulajdonosainak szellemei rohangálnak az emberek között. Főleg, ha telihold van, mert olyankor nagy a tét: átkokat kell feloldani, titkokat kell feltárni...

M Studio – Pam ParamMájus 23-án, vasárnap este 7 órától az M Studio Mozgásszínház Pam param című, Andrea Gavriliu által rendezett előadását láthatják az érdeklődők a Háromszék Táncstúdióban. A Pam param egy dinamikus produkció, melyben a mozgásnyelv szoros kapcsolatban áll a hanggal. Nagy B. Sándor így fogalmaz róla a Háromszékben megjelent méltatásában: „Rengeteg állapotot megidéztek hangban és mozgásban egyaránt. Voltak páros és tömeges jelenetek szinkronban vagy tükörszinkronban, voltak harcban álló és egymásba fonódó kettősök, apró és nagy mozgásformájú koreográfiák. Földön csúsztak és szárnyaltak, imitáltak pénzszámlálást, árverést, tyúkot, légyfogást, dobolást, táncoltak kacagásra, köhögésre, babasírásra. Csupa nem szokványos mozgásformát mutattak, melyeket időnként felgyorsítottak, máskor lelassítottak vagy éppen megállították az időt, és elvarázsoltak játékosságukkal, kreativitásukkal, komolyan vett komolytalanságukkal.

Tamási Áron Színház – artimia.docAz élő előadásokon és vetítéseken kívül továbbra is elérhető a Vimeo videómegosztó platformon a Műsor című színházi beszélgetéssorozat mindegyik része, valamint az Aritmia.doc című előadás, melyeket 4 dolláros áron lehet megtekinteni a színház Facebook oldalán található linkről. A 16 lej körüli összeget a link aktiválásakor bankkártyáról lehet kifizetni.

Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy technikai okok miatt szünetel az online jegyárusítás. Helyek foglalhatók telefonon (0728 083 336, 0267 312 104) vagy személyesen a Központi Jegyirodában

(A Tamási Áron Színház közleménye)

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.