Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Az Elmúlt jelen SepsiszentgyörgyönAz Elmúlt jelen A romániai magyarok 1989-1990-es rendszerváltása című vándorkiállítás megnyitójára kerül sor a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben Sepsiszentgyörgyön, 2021. június 19-én, szombaton, 18 órától, melyet Nagy Zoltán-Levente, az Iskola Alapítvány elnöke és Miklósi Dénes vizuális művész, kurátor nyit meg.

Az ötödik helyszínre érkezett kiállítás megnyitóját követően, az ahhoz kapcsolódó Elmúlt jelen A romániai magyarok története a kommunizmustól a rendszerváltásig című könyv bemutatójára kerül sor Fodor János, történész és Molnár Beáta, a kiadvány szerkesztője jelenlétében, melyet Tamás Sándor, Kovászna Megye tanácselnöke moderál.

Az Elmúlt jelen SepsiszentgyörgyönBővebben a kiállításról és az Elmúlt jelen projektről: www.magma.ro/hu/, www.elmultjelen.ro/

A kiállításmegnyitó és a könyvbemutató helyszíne: MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér főbejárata előtti téren (Szabadság tér 2., Sepsiszentgyörgy). Eső esetén a könyv bemutatójára a Tein Teaházban kerül sor.

A harminc éves közösségi emlékezet az Eurotrans Alapítvány szervezésében, Magyarország Kormányának támogatásával vált valóra. A kiállítás sepsiszentgyörgyi partnerei: MAGMA Kortárs Közeg Egyesület, Székely Nemzeti Múzeum, Kovászna Megye Tanácsa.

A kiállítás 2021. augusztus 8-ig látogatható, hétfő kivételével, naponta 11-19 óra között.

Az esemény része a Múzeumok Éjszakája 2021, Sepsiszentgyörgyi programsorozatnak, mely alkalomból a kiállítótér 23 óráig látogatható: https://fb.me/e/12XkqrDWT

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.