Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Hivatalos Sepsiszentgyörgy zászlajaA héten hivatalosította a kormány Sepsiszentgyörgy városzászlaját, a határozat még nem jelent meg a hivatalos közlönyben. A zászló csak ezt követően kerül ki majd a Polgármesteri Hivatal és a további intézmények homlokzatára.

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa 2010. január 28-án fogadta el azt a határozatot, amelyben eldöntötték, hogy a jelenlegi zászló lesz a város szimbóluma. Sokévnyi pereskedést követően 2014 a Brassói Táblabíróság kimondta, hogy nem engedélyezett ennek a szimbólumnak a használata. 2015-ben a parlamentben elfogadtak egy olyan jogszabályt, amelyben arról döntöttek, hogy a települések saját zászlóval rendelkezhetnek. 

,,Ekkor újabb tanácshatározatot fogadtunk el, amelyet el is küldtünk a fejlesztési minisztériumba, ott azonban nem foglalkoztak a kérdéssel, egészen az idei év januárjáig, amikor Cseke Attila fejlesztési miniszter idézőjelesen kihúzta a dokumentációt a fiókból és elfogadták a határozatot. Ezúton is köszönöm a miniszter úrnak és Kelemen Hunor elnök úrnak, hogy elővették a témát. Ebből is látszik, hogy nem elég csak a jogszabály, kell az akarat is. Akarat pedig akkor van, ha jelenlét van. Ezért köszönöm mindazoknak is, akik decemberben részt vettek a választásokon és az RMDSZ-re szavaztak, hiszen így fél év elteltével már látható eredményei vannak a jelenlétnek.” - mondta el Antal Árpád-András polgármester. 

Sepsiszentgyörgy zászlaja arany és kék sávos, közepén a település címerét ábrázolja.

(A Városimázs Iroda közleménye / Fotómotázs: Toró Attila)

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.