Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Gaia – Sepsiszentgyörgy parkjába érkezik a Föld

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata július 30. és augusztus 8. között elhozza Luke Jerram brit művész fényinstallációját Sepsiszentgyörgy központjába. A Gaia elnevezésű alkotás részletes NASA-fotók alapján készített hű mása a Földnek, amely az Erzsébet parkban a tó felett lesz megtekinthető. A látványelem átmérője 7 méter, felületének 1 centimétere a Föld bolygó 18 kilométerével méretarányos. A Gaia ritka alkalmat biztosít arra, hogy közelről láthassuk a bolygónk valósághű, 3D-s mását lebegni.

Ezzel a projekttel az a célunk, hogy a Föld bolygót minden eddiginél közelebb hozzuk a sepsiszentgyörgyiekhez. Nemcsak azért, hogy az emberek egy egyedülálló élményben részesüljenek és újból felfedezzék bolygónkat, hanem azért is, hogy rájöjjenek, hogy a Föld védelme a mi feladatunk. Mindennapi döntéseink határozzák meg, hogy milyen lesz ez a bolygó 5, 10 vagy 100 év múlva, mi vagyunk felelősek azért, hogy teljes szépségében adjuk tovább, ahogyan azt Luke Jerram brit művész is illusztrálta a Gaia installációjával” - mondta Antal Árpád-András polgármester.

Gaia – Sepsiszentgyörgy parkjába érkezik a Föld

A Gaia egy olyan kiállítássorozat része, amely Kínától Európán át, egészen az Egyesült Államokig körbejárja a világot. Ezúttal 10 napig Sepsiszentgyörgyön lesz látható, és az Erzsébet parkban található tó felett lehet majd megcsodálni. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata több kísérő rendezvényt is szervez a fényinstalláció mellé, melyeket a következő időszakban mutatja be.

A kiállítást a Lights on Romania szervezi partnerségben Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalával.

(A Városimázs Iroda közleménye)

Fotóstand és tandem kerékpár a Gaia közelében az Erzsébet parkban

Tekerjünk közösen és örökítsük meg fényképen a Föld installációt Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata elhozza a Luke Jerram művész által készített, Gaia néven ismert fényinstallációt, a Föld bolygó másolatát a városközpontba. A kiállítás 10 napig, július 30-tól augusztus 8-ig lesz látható az Erzsébet parkban, a tó felett. A látogatóknak egyedülálló élményben lesz részük, hiszen nemcsak láthatják a bolygónkat 3D-s ábrázolásban lebegni, hanem további szórakozási lehetőségeket is biztosít az önkormányzat.

A fényinstalláció közelében pihenésre és szórakozásra alkalmas meglepetésekben lehet részük az Erzsébet parkba látogatóknak. Mindazok, akik megcsodálják a Gaia elnevezésű alkotást, díjmentesen készíthetnek fényképeket délutánonként az erre az alkalomra felállított fotóstandnál, valamint közösen tekerhetnek az alkotás mellett elhelyezett tandemkerékpáron.

Tekerjünk közösen 560 kilométert!

A kerékpárt egy időben legfeljebb három személy használhatja, akiknek egyszerre kell pedálozniuk. A látogatók részt vehetnek egy szimbolikus kihívásban, amelynek célja, hogy a kiállítás ideje alatt, a 10 napon összesen 560 kilométert pedálozzanak! Ez a szám pontosan megegyezik Sepsiszentgyörgy város hivatalos korával, a megtett távolság pedig egy oda-vissza utat jelent Kolozsvárig. A kerékpár mellé felszerelt kijelzőn lehet majd követni a letekert kilométerek számát. 

A 7 méter átmérőjű Gaia felületének 1 centimétere a Föld bolygó 18 kilométerével méretarányos, amelyet a brit Luke Jerram készített a NASA részletes felvételei alapján. A kiállítást a Lights on Romania szervezi partnerségben Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalával.

(A Városimázs Iroda közleménye)

 

 

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.