Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Karafiáth Orsolya, Legát TiborAz Erdélyi Művészeti Központ és a Kónya Ádám Művelődési Ház vetítéssel egybekötött zenés felolvasóestet szervez július 22-én, csütörtökön 19 órától az EMŰK kiállítótermében. Az előadók saját szerzeményükből olvasnak fel, verseket is mondanak, amelyet vetítés és zenei aláfestés kísér.
kérdéssorozatot.

Mi történt a galambokkal a Kodály Kőröndön? Mit csinál egy kislány, mikor nem tud átjutni a túloldalra? Rákosrendezőn, a pályaudvaron átsétál egy varázsló. Vagy ez már csak a mi fejünkben játszódik le? Ezekre a kérdésekre keresik a választ az előadók, akik novellák, versek, képek és dalok segítségével válaszolják meg ezen

Karafiáth Orsolya író, költő, publicista. Eddig épp tíz könyve jelent meg, négy verseskötet, négy regény, és két novelláskötet. Mindig az összművészet elkötelezettje volt. Dalszövegeket is jegyez, Koncz Zsuzsától Takáts Eszteren át Charlie-ig. Musicaljét, a Macskadémont 2018-ban mutatta be a Budapesti Operettszínház. Moderátorként is működik. Erdélyben legutóbb a Four Bones harsonaquertettel járt.

Legát Tibor újságíró, Budapest közlekedésének szakértője, több nagysikerű közlekedéstörténeti könyv szerzője, a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik kultzenekara, a Kézi-Chopin énekes-szövegírója volt, később is több zenekarban énekelt. Az utóbbi tíz évben egy furcsa világba zuhant bele: egy kiszuperált magyar popsztár történetét zenéli-énekli-írja Lou Reed és a Velvet Underground magyarra fordított dalainak segítségével.

Ezen az estén Orsolya a szövegekért, Tibor a dalokért felel. „Nem lesz olyan sötét kép, mint a cím sugallná: szerelem, a város történetei, gyerekkor és álmok - kinek mi a vad és mi az erős” – vallják a meghívottak.

A vetítéssel egybekötött zenés felolvasóestre a belépés ingyenes.

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, EMŰK, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.