Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Czego Zoltan2021. július 28-án, 18:00 órától Czegő Zoltán, Életút-díjas költő, író személyesen mutatja be új könyveit a Kónya Ádám Művelődési Ház rendezvénytermében. Beszélgetőpartnere Bedő Zoltán újságíró.

Czegő Zoltán költő, író, újságíró Bukarestben született, de székely vándormunkás család sarjaként meghatározó gyermek- és ifjúéveit Erdély különböző településein töltötte: Uzon, Máréfalva, Sepsiszentgyörgy. A Székely Mikó Kollégiumban érettségizett, majd Kolozsváron végezte egyetemi tanulmányait. Pedagógia-lélektan-magyar szakos tanárként Korondon helyezkedett el, majd a háromszéki megyei lap alapító szerkesztője lett. Művészetét meghatározza a székely életrevalóság és az erdélyi kisebbségi öntudat, lírai, valamint prózai műveiben egyaránt felvállalja a lokálpatrióta értékteremtő és –megőrző szerepét.

Az eseményre a belépés ingyenes. A bemutatott művek között lesz verseskötet és prózai írás is.

Ez a könyvbemutató alkalmat ad az érdeklődő közönség számára találkozni a helyi kulturális élet egy ma is aktív, formáló alakjával, aki életműve által mindannyiunk közös kisebbségi érdekeit képviseli. 

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.