Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

hulladékfelfogó gátA Háromszéki Közösségi Alapítvány kezdeményezésére, 2021. augusztus 26-án, egy hulladékfelfogó úszó gátat telepítetek az Olt folyóra a bukaresti Mai Mult Verde (Még Több Zöld) egyesület szakemberei. Az úszó gát fogja megállítani és összegyűjteni az Olt által szállított úszó - elsősorban műanyag - hulladékot. 

Az úszó gátat a craiovai Ape fără Plastic egyesület szakemberei készítették és bocsátották a helyi közösség rendelkezésre.

 Sepsiszentgyörgy - Debren patak torkolataA 15 méter hosszú úszó gát Sepsiszentgyörgy területén, a Debren patak torkolatától mindegy 100 méterre van elhelyezve, az általa megállított úszó hulladékot pedig feltehetőleg helyi önkéntesek gyűjtik majd össze.

Az akció a Mai Mult Verde (Még Több Zöld) és az Ape fără Plastic (Műanyag mentes Vizek) egyesületekkel partnerségben valósult meg, és része a Háromszéki Közösségi Alapítvány Tiszta Olt (Oltul cu apele curate) projektjének, amely szeptember 11-én, önkétnesek bevonásával zajló nagyszabású Olt takarítási akcióban fog tetőzni. A szeptember 11-i takarítási akciónak a célja az Olt, Hargita és Kovászna megyei szakaszának a megtiszíttása.

Néhány lépéssel arrébb, a megrögzött szemetelők elleni fellépés szélmalomharcnak ígérkezik.

 

 

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.