Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Befejezett jövő #3 – Photographic 01 kiállítás a Magmában2021. szeptember 6-án, hétfőn 19 órakor, a Magma Kortárs kiállítótérben kerül sor a Befejezett jövő #3 projekt, FOTOGRAFIKUS_01 című kiállítás megnyitójára. A kiállítást az Ecsetgyár Föderáció és a MAGMA Kortárs Közeg Egyesület hozta létre.

Művészek: Norbert Costin, Alexandra Mereuți, Mălina Moncea, Sarah Muscalu
A kiállítás kurátora: Matei Bejenaru

A kiállítás 2021. október 3-ig látogatható, hétfő és ünnepnapok kivételével, naponta 11-19 óra között.

Befejezett jövő #3 – Photographic 01 kiállítás a Magmában

Harmadik állomásához érkezett a romániai képzőművészeti szcéna kiemelkedő szereplőinek szentelt kiállítássorozat, a Future Perfect / Befejezett jövő. A Fotografikus_01 címet viselő új tárlat szervezői az Ecsetgyár és a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér, a megnyitóra 2021. szeptember 6-án, 19:00 órakor kerül sor Sepsiszentgyörgyön, a Szabadság tér 2. szám alatti Magmában.

A Fotografikus_01 című kiállításra a felkérés Mihai Iepure-Górski és Răzvan Anton művészektől érkezett, akik dicséretes módon fáradoznak azért, hogy az Ecsetgyár független és profi kortárs művészeti intézménnyé válhasson. Ők ismert romániai művészeket és fiatalabb kortársaikat kérték fel arra, hogy a Befejezett jövő / Future Perfect gyűjtőfogalma értelmében egy kiállítás keretében problematizálják a generációs viszonyokat, illetve a romániai független művészeti közeg kihívásait. Az én ajánlatom minderre egy fényképészeti kiállítás volt, és négy olyan fiatal művészt hívtam meg, akik ezzel a médiummal dolgoznak; ők: Mălina Moncea, Alexandra Mereuți, Norbert Costin és Sarah Muscalu. Ebből a meggondolásból kiindulva a kiállítás olyan témák köré szerveződik, mint a reprezentáció, a fényképészet és egyéb médiumok közötti fluid határok és nem utolsósorban az emlékezet. A kiállított művészi projektek a fotográfiát dokumentarista módon vagy multimediális assemblage-okban használják, esetleg fényképészeti elveket hasznosítanak más médiumokban, mint például rajzban vagy festészetben.” (Matei Bejenaru, a kiállítás kurátor

A Future Perfect / Befejezett jövő projekt célja egy hatrészes kiállítássorozat létrehozása az Ecsetgyár romániai partnerintézményeinek kiállítótereiben. A kiállítások kurátorai olyan művészek, mint Ciprian Mureșan, Șerban Savu, Matei Bejenaru, Mona Vătămanu és Florin Tudor, Monotremu (Laura Borotea és Gabriel Boldiș), Miklósi Dénes és Miklós Szilárd, Kispál Ágnes-Evelin és Kispál Attila, akik megkísérelnek párbeszédet teremteni a romániai művészek különféle generációi között. A sorozat első kiállításának a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér adott otthont 2020 novemberében Ciprian Mureșan és Șerban Savu kurátorok közreműködésével, a második kiállítást 2020 decemberében a kolozsvári Tranzit Házban nyitották meg Monotremu kurátori vezetésével.

Partnerek: Székely Nemzeti Múzeum, Kovászna Megye Tanácsa

Finanszírozta: Román Kulturális Alap (AFCN), Kolozsvár Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa, Szentgyörgy Polgármesteri Hivatala

Az esemény a Living the future – lehetőségek a művészi alkotás fenntartására egy lehetetlen időben program része. A projekt finanszírozásában társként vesz részt a Román Kulturális Alap (AFCN). A projekt nem feltétlenül tükrözi a Román Kulturális Alap álláspontját. A Román Kulturális Alap nem felel a projekt tartalmáért, sem azért, ahogyan a projekt eredményei felhasználásra kerülnek. Mindezek teljes mértékben a finanszírozásban részesülő fél felelősségét képezik.

A projekt szervezését a Kolozsvár Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa támogatta.

Bővebben a kiállításról: www.magma.ro
További információk: www.fabricadepensule.ro

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.