Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Takarítási akció az Olt sepsiszentgyörgyi illetve székelyföldi szakaszán2021. szeptember 11-én, 10 órától a Háromszéki Közösségi Alapítvány szervezésében Hargita és Kovászna megye több mint 20 településén egy időben kerül sor az Olt partjának takarítására, a forrástól, Brassó megye határáig tartó szakaszán.

Sepsiszentgyörgyön, 2021. szeptember 11-én, szombaton 9.30-kor a Kaufland parkolójánál, illetve a volt Trident háta mögötti részen lesz a gyülekezés, innen indulnak a csoportok. A takarítási akcióban bárki részt vehet, a szükséges felszerelést (kesztyű, szemetes zsák) a szervezők biztosítják.

A nagyszabású rendezvény lezárásaként, 14 órától bográcsolásra hívják mindazokat, aki részt vesznek az akcióban. (A részvevők hozzanak magukkal tányért, evőeszközt!)

Tudnivalók a takarítással kapcsolatban:

  • a takarítást az Olt sepsiszentgyörgyi, az Arénától a kilyéni kijárat szakaszon végezzük (5 km)
  • gyülekező szombaton 9:30 órakor, két helyszínen: Kaufland háta mögött, a volt Trident háta mögött
  • a szükséges felszerelést (zsákok, kesztyűk) a szervezők biztosítják
  • amit hozni kell: ásványvíz, tányér, evőeszköz
  • a takarítás időtartama: kb. 4 óra.

Az akció az Összefogás az Oltért nagyobb program része, amely az Oltnak alapos és tartós takarítását és védelmét célozza, figyelmeztető táblák és térfigyelőkamerák elhelyezésével.

Eredmények:

Szombaton, Kovászna és Hargita megyékben, 18 településen takarították az Olt partját, összesen 350 résztvevő vett rész az akcióban és 6.5 tonna szemetet sikerült összegyűjteni, ebből 3 tonna műanyag.

Az akció sikeresnek mondható, úgy közösségi összefogás, mint takarítás szempontjából. Sok településen az Olt takarításnak közösségépítő jellege is volt, a közös munkát ugyanis közös bográcsolás követte.

Sepsiszentgyörgyön 20 résztvevője volt az akciónak, a szervezőkön kívül a partnerszervezetek részéről voltak jelentkezők, így a Vöröskereszt csapata, a Turulmadár Ifjúsági Iroda önkéntesei kapcsolódtak, a Vizek Adminisztrációja hivatal is egy csoporttal végezte a vizes takarítást, csónakkal.

Köszönjük szépen a civil partnereinknek (Toró Attila, Csernátoni Loránt) a Maimult Verde Egyesület országos partnernek, az állami hivataloknak (Vizek Adminisztrációja, Tega, Adisimd) és a támogatóinknak (Bertis, Bem Balogh) az aktív bekapcsolódást és a segítséget.

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.