Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Székelyföldi Tehetsegsegítő TanácsA Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács a budapesti Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából 87 ösztöndíjat hirdet meg Hargita, Kovászna, Maros, Brassó és Bákó megyékben VI-XII osztályosoknak, tehetséges, ám anyagiakban korlátozott diákoknak. A tanulmányi ösztöndíj értéke 100 000 Huf, ezt a támogatott egy összegben kapja meg a 2021-2022-es tanévben.

A támogatás az Ady Endre ösztöndíjprogram keretében valósul meg, a Nemzeti Tehetségalap finanszírozásával. A pályázatokat (pályázati adatlap és mellékletek) postai úton kell az alábbi címre beküldeni:

Cím: Asociaţia pentru Ocrotirea Talentelor din Ținutul Secuiesc
520014 – Sfântu Gheorghe, str. Bisericii, nr. 1/A, jud. Covasna

A pályázatok benyújtásának határideje: 2021 november 12, péntek. A pályázattal kapcsolatos részletekről az SzTT oldalán lehet tájékozódni: https://www.tehetsegpont.ro/hu/

Ugyanakkor, a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács meghirdeti a Székelyföldi Kincskereső interdiszciplináris programot; iskolán kívüli, csoportos készségfejlesztő tevékenységeket Hargita, Kovászna és Maros megyékben, elemi, gimnáziumi és liceumi tagozatos diákoknak. A „kincskeresés” a Szülőföld jobb megismerését célozza, változatos módon: épített örökség dokumentálása, a múlt megörökítése interjúkkal idős emberekkel, fotódokumentáció készítése, a környék forrásainak felkutatása és rendbetétele, stb.. A csoportok tevékenységét munkanapló rögzíti, amely kötelező melléklete a többhónapos folyamatot összegző beszámolónak. A legsikeresebb „kincskeresők” értékes könyvjutalomban részesülnek, a nyertes csapat pedig ingyenes táborozáson vesz részt Magyarországon.

A benevezés részleteiről az SzTT weboldalán lehet tájékozódni: https://www.tehetsegpont.ro/, a csoportok benevezési határideje szándéknyilatkozattal: 2021 október 18, a pályamunkák benyújtási határideje: 2022 április 9.

SzTT hírszolgálat

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.