Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

#animagma tehetséggondozó animációs workshop és tanfolyam indul a MAGMÁbanA sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér felvételit hirdet az #animagma animációs workshop és tanfolyamra. Az ingyenes tehetséggondozó program célja a digitális kompetenciák elmélyítése kortárs vizuális művészeti eszközök segítségével.

2021. októbere és 2022. júniusa között heti rendszerességgel zajló animációs workshopra és tanfolyamra kerül sor, amelyre 10 középiskolás (IX-XI. osztályos) diák nyerhet felvételt a Nemzeti Tehetség Program támogatásával.

Kulcsszavak: fotó, digitális képalkotás, animáció, makettkészítés, lézervágás, fotogram, GIF, 3D modellezés, 3D nyomtatás

Jelentkezni: 2021. szeptember 30-ig, a nevezési űrlap kitöltésével: www.magma.ro/hu (adatok, motivációs levél, fiktív önéletrajz) és szülői beleegyező nyilatkozat elküldésével ( e-mail címre) lehet, mely erről a címről tölthető le: www.magma.ro/nyilatkozat.pdf

Felvételi beszélgetés: 2021. október 04. és 05., 17:00 órától kezdődően

Eredményhirdetés: 2021. október 07-én, 12:00 órakor a www.magma.ro/hu honlapon

Műhelyvezetők: Ördög-Gyárfás Ágota, W. Szabó Rákhel, Kispál Ágnes-Evelin, Koter Vilmos, Kispál Attila vizuális művészek.

Meghívott előadók: Buzási Gyopár-Orsolya animációs filmrendező, Bartha József díszlettervező, képzőművész, Patrovits Tamás animációs filmrendező és további szakemberek

#animagma tehetséggondozó animációs workshop és tanfolyam indul a MAGMÁbanA sepsiszentgyörgyi MAGMA Kiállítótér diákoknak szóló interaktív tárlatvezetések, és kreatív műhelyfoglalkozások nyomán létrehozta a Magma Médialabort, amely exkluzív, erre a célra kialakított teremben működik. A labor célja, állandó teret és speciális munkakörülményeket biztosítani, programszerű, tanítási időben zajló művészetpedagógiai tevékenységek és műhelyfoglalkozások számára. Továbbá a tehetséggondozásnak egy olyan keretet teremteni, amely a diákok számára – iskola utáni programokban – a kortárs vizuális művészet megismerésébe és gyakorlásába, annak technikai és elméleti paradigmájába nyújt betekintést, aktív alkotói munkán keresztül.

A Magma célja, hogy azoknak nyújtson színvonalas oktatási programot, akik tehetségük komplex kibontakoztatásában, nyitott szemlélettel az újra, digitális kompetenciák fejlesztését és elmélyítését helyi szakemberek és elismert meghívott művészek mentorálásával kívánják formálni.

Mindazoknak, akik annak a folyamatnak szeretnének részesei lenni, ahol élmény- és felfedezés központú módszerek segítségével új ismeretekkel gazdagodnak, amelyek pályaválasztásukhoz hozzájárulva hasznosulnak, vagy ahhoz elengedhetetlen – egy együttműködésen alapuló – közösségi alkotói csapat részeseiként.

Az #animagma programnak mindazon ismeretek részét képezik, amelyek a vizuális művészethez kapcsolódóan a digitális eszköz- és szoftverhasználat elsajátítását, művészettörténeti ismeretek szerzését jelentik. Ugyanakkor mindazon produktumok, alkotások amelyeket létrehoznak a műhelyfoglalkozások során, legyen az a különböző analóg vagy digitális technikákkal létrehozott képek, kinyomtatott 3D-s tárgyak, részfeladatok megoldásai, a műhelyfoglalkozást és az alkotásokat bemutató kiadvány, a kreatív írások, műhelynapló, az együtt megalkotott narratív történet/ek, vagy végső célként az ezek felhasználásával megalkotott animáció/k.

Mindezen alkotási folyamat eredményei az #animagma program végén, egy kiállítás formájában kerülnek bemutatásra a nagyközönség számára, ezáltal a résztvevők a kiállítás rendezéssel és szervezéssel kapcsolatos feladatokat is megismerik.

Bővebben a felhívásról és a programról: www.magma.ro/hu

Szervező(k): MAGMA Kortárs Közeg Egyesület | Partner(ek): Székely Nemzeti Múzeum, Kovászna Megye Tanácsa | Főtámogató(k): Nemzeti Tehetség Program - NTP, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő - EMET, Miniszterelnökség Családokért felelős tárca nélküli miniszter

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.