Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Tamási Áron Színház - artimia.doc - Fotó Barabás ZsoltA héten, szeptember 20-26. között zajlik Székelyudvarhelyen a dráMA kortárs színházi találkozó, melyen a Tamási Áron Színház társulata is fellép az aritmia.doc című előadással.

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház és a Pro Theatrum Alapítvány által szervezett rendezvény immár tizenkettedik alkalommal szólítja meg a kortárs színház és dráma iránt érdeklődőket, lehetőséget teremtve a találkozásra, alkotói beszélgetésekre, eszmecserére. A fesztivál idei témája a közös emlékezet. A programban magyar és román nyelvű előadások, gyermekeknek szóló produkció, közösségi előadások, egyéni műsorok is szerepelnek, a színházi műsorkínálatot pedig előadás- és filmvetítések is gazdagítják. „A hat nap alatt 13 társulat 15 közel- és nem-annyira-közelmúltunkat feldolgozó előadása, három koncert, könyvbemutató, beszélgetések, rövidfilmek, műhelymunkák teszik színessé és kihagyhatatlanná a találkozót” – hirdeti az udvarhelyi színház közleménye.

A Tamási Áron Színház és a kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum együttműködésében készült aritmia.doc című előadást szeptember 25-én, szombaton este 19 órától láthatja a fesztivál közönsége a Tomcsa Sándor Színház színpadára épített nézőtéren. A Kolcsár József által rendezett előadás hét fiatal erdélyi költő és hét sepsiszentgyörgyi színész találkozásának eredményeképpen idén áprilisban született, jellegzetessége, hogy performance-jellegű, folyamatosan változó, melyet elsősorban a Prezeng nevű sepsiszentgyörgyi improvizációs zenekar közreműködése biztosít. Ezen kívül mozgóképek által próbálja még közelebb hozni az írókat a közönséghez, bemutatva azok közvetlen környezetét, jellegzetes mozdulataikat is az előadásban. Az alkotók szerint ilyen körítésben tudnak igazán hitelesen megszólalni a 21. század költészetének legfontosabb motívumai.

A színészek közül mindenki alaposan beleásta magát valamelyik fiatal költő munkásságába, majd kiválasztott tőle néhány verset, amit úgy ad elő a színpadon, ahogy az illetőhöz a leginkább méltónak találja. A bemutatott költők: Serestély Zalán, André Ferenc, Kulcsár Árpád, Kali Ágnes, Ozsváth Zsuzsa, Horváth Benjámin és Láng Orsolya. Előadók: Benedek Ágnes, Korodi Janka, Pálffy Tibor, P. Magyarosi Imola, Szalma Hajnalka, Pignitzky Gellért és Vass Zsuzsanna. A Prezeng zenekar tagjai: Bocsárdi Magor, Kónya-Ütő Bence, Fekete Zsolt. A videóanyagok operatőre és vágója Dobondi A Lehel.

(A Tamási Áron Színház közleménye, fotók Barabás Zsolt)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.