Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Symposion Velence Bikfalva2021. szeptember 29-én, szerdán 18 órától a Magma Kortárs Kiállítótérben kerül sor a Nemzetközi Velencei-tavi Symposion szervezői és állandó résztvevőinek bemutatkozására.

Az est során bemutatkoznak a Nemzetközi Velencei-tavi Symposion szervezői és állandó résztvevői, akik a héten a bikfalvi természetművészetművészeti workshopon alkotnak. Magyarországról Péter Ágnes Munkácsy-díjas szobrászművész (alapító), prof. Deli Ágnes Munkácsy-díjas szobrászművész, Gaál Endre Ferenczy Noémi díjas képzőművész, formatervező, Gáts Tibor a Népművészet Mestere, népi iparművész, Burián Norbert szobrászművész, Erdélyből Péter Alpár képzőművész.

Moderátor: Várallyay Réka művészettörténész, házigazda: Kispál Attila képzőművész.

A Nemzetközi Velencei-tavi Symposion 15. éve egyik fontos magyarországi központja annak az integrált szemléletű művészetfelfogásnak, miszerint a művészet hatásos eszköze lehet a térségfejlesztésnek és a környezetvédelemnek. A szimpóziumon évről-évre több művészeti ág képviselteti magát ugyanazzal a céllal: választ és megoldást találni a Velencei-tó környékét érintő társadalmi és természetvédelmi problémákra. Ezáltal a tó egyik elvadult mesterséges szigete lassan élő szabadtéri galériává változik, sétányokkal, újabb és újabb műveket befogadó tisztásokkal, frissen ültetett gyümölcsfákkal, fedett közösségi- és kiállítótérrel. A művészek által létrehozott gesztusértékű vagy nagyobb tájbeavatkozások a természettel együtt változnak, efemer anyagaiknak köszönhetően szépen lassan visszasimulnak a természetbe. A művészi gondolat azonban folyamatosan jelen marad: változtató ereje érezhetően alakítja a szigetet és térségét.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.