Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Osonós szaktáborban a sepsiszentgyörgyi drámás diákokAz Osonó Színházműhely szakmai tábort szervezett a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatos diákjai számára. Október 11. és 17. között, a sepsikőröspataki Virágos Csárda Panzió ad otthont az Antigoné- ahogyan mi látjuk munkacímet viselő színházi tábornak, amelyet Románia Kormánya - Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala (Departamentul pentru Relații Interetnice - Guvernul României) támogatott.

A projekt célja annak a munkának és próbafolyamatnak az elmélyítése, amely során egy kísérleti színházi előadás születik Fazakas Misi rendezésében. A társulatvezető mellett az Osonó színésze, Mucha Oszkár által vezetett próbákon és műhelyfoglalkozásokon, a drámás diákok Szophoklész Antigoné című drámájából kiindulva, a szabadság, a hit, az önmagunkért való kiállás témáit járják körbe és lehetőséget kapnak különböző színházi formák által megfogalmazni látásmódjukat.

Az Osonó Színházműhely társulatvezető-rendezője által több mint húsz éve alapított és vezetett, Románia első magyar nyelvű, akkreditált drámatagozatán moduláris és non-formális szakmai oktatás zajlik. A komplex szakmai képzésen és tehetségápoláson túl, a tagozaton azoknak a helyzeteknek a megteremtése kerül előtérbe, amelyek során a fiatalok személyisége fejlődhet és kibontakozhat. Ebbe a módszerbe illeszkedik be a mostani szaktábor is, illetve az összes olyan projekt, amelyet az Osonó, mint Nemzeti Regisztrált Tehetségpont és Európai Tehetségpont rendszeresen szervez a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámás diákjai számára.

A következő tanévtől egy újabb kilencedikes színészosztályt indít a tagozat. A felvételire májusban kerül sor, de már most elkezdődtek a rendszeres felkészítők. Legközelebb október 16-án 15 órakor a líceum Visky Árpád drámatermében ismerkedhetnek meg az érdeklődők a szaktantárgyakkal.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.