Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

56 kep 56 ról - emlékkiállítás Sepsiszentgyörgyön2021. október 23-án, szombaton 17 órai kezdettel a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy és a Sepsiszentgyörgyi Evangélikus-Lutheránus Egyházközség első ízben mutatja be Erdélyben a Magyar Távirati Iroda (MTI)  „56 kép 56-ról”  című dokumentumfotó válogatását, az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc emblematikus képanyagából. Helyszín: Sepsiszentgyörgyi Evangélikus-Lutheránus templom.

A fotók a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Corvin közön át, a Parlament és Kilián György laktanya érintésével az Úri utcai érseki palota után egészen a parlamentig, a Bem-szobortól a Sztálin-szobor maradványáig kalauzolják a tisztelgő utókort, a budapesti forradalmi események alakulása közepette.

A tárlaton most megtekinthető képek: Tóth László, Samai Antónia, Erich Lessing, Mező Sándor, Fényes Tamás, Munk Tamás, Bojár Sándor, Horling Róbert, Jármai Béla, Müller Lajos, Hollós Tibor, Petrovits László, Bartal Ferenc, Fehérvári Ferenc, Elek Emil, Farkas Tamás és ismeretlen fotósok munkái.

Bevezető áhítatot mond: Zelenák József evangélikus esperes
Ünnepi beszédet tart: Mile Balázs konzul - Magyarország Főkonzulátusa Csíkszereda
A kiállítást megnyitja: Szebeni Zsuzsanna – Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.